Alerta in Serbia si Romania, poluare masiva pe Dunare. 35 de tone de petrol s-au scurs in fluviu

Mobilizare de forte, dupa o poluare masiva pe Dunare. 35 de tone de produse petroliere care s-au scurs de la o nava sub pavlion bulgaresc pe cursul principal al fluviului, langa Cělarevo (Serbia), la o altitudine de 1287 de metri.
CITESTE SI: 4 firme vor contractul de 1,6 milioane euro pentru a construi baza sportiva din zona Mircea cel Batran, la Timisoara. Video 
”Aceasta informatie a fost primita de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si Administratia Nationala „Apele Romane” – Departamentul Situatii de Urgenta, prin intermediul secretarului pentru ape de frontiera in cadrul Acordului bilateral Romania-Serbia, in dupa-amiaza zilei de 20 iunie. Timpii estimati de specialistii nostri pentru propagarea poluarii sunt de cca 24-30 ore pana la intrarea in tara. Ținand cont de cantitatea de poluant declarata, lungimea undei de poluare va fi pe o distanta de cca 70-100 km in conditiile de non-interventie, in aval de zona producerii evenimentului”, a transmis Apele Romane Banat.  
In prezent, partea sarba actioneaza prin echipele Vode Vojvodine (inspectia apelor provinciale, laboratorul acreditat  etc.) impreuna cu armata sarba in vederea protejarii Belgradului de posibile efectele ale poluarii accidentale produse. A fost identificata o locatie adecvata unde s-a montat un baraj plutitor de protectie, in acest moment, pata de petrol fiind izolata.
Din dispozitia conducerii ANAR, respectiv a directorului general, ing. Sorin Lucaci, echipele Administratiei Bazinale de Apa Banat au inceput inca de marti seara monitorizarea vizuala a apelor Dunarii, in sectiunea Bazias, la intrarea in tara.
”Intrucat latimea Dunarii in zona unde se estimeaza ca va intra unda de poluare nu permite amplasarea unui baraj plutitor absorbant, formatia de interventie de la Apele Romane (ABA) Banat- Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Caras-Severin este pregatita sa actioneze cu material tip spill sorb care va fi raspandit din barci cu motor. Interventia de depoluare, ca si prelevarea probelor de apa vor fi realizate de catre echipele noastre doar in eventualitatea in care unda de poluare va ajunge in Romania, respectiv se vor observa irizatii petroliere”, a mai transmis Apele Romane Banat.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Fritz e de vina

  2. nu gunoiu de mai sus e devina .toate gunoaiele asemeni lui sunt devina progresistii lu kakat.vor sa dovedeasca ceva ce nu ar exista daca ei nu ar face umbra pamantului si totodata mult rau. a se vedea deteriorarea operelor de arta si alte obiective deteriorate de catre ei.

  3. Celarevo este la altitudinea de 73,5 metri. De la ce altitudine vine poluarea? De la 1287 metri ? woow…Barja zburatoare

  4. Au vrut sa zica km 1287 al Dunarii dar ce conteaza? Ce mi-e altitudine, ce mi-e lungime?