Noutati :

Alaiul colindatorilor a invadat Timisoara! Sute de tineri au colorat orasul. Vezi GALERII FOTO!

22 decembrie, 2010 - 10:26 AM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: SOCIAL
0

Masti, capre, dubasi, bice, clopotei, tobe si talangi! Zarva mare la Timisoara! Aproape 700 de tineri din tot Banatul, reprezentind traditii vechi de secole,  au venit astazi in Timisoara la colindat. Imbracati in straie traditionale de sarbatoare, au cantat si
au dansat pe strazi spre bucuria timisorenilor care i-au primit cu bratele deschise.

Potrivit traditiei, tinerii au mers mai intai sa colinde pe la „casele mari”: Prefectura, Primarie si Mitropolia Banatului, in frunte cu fanfara garnizoanei.

Trecatorii s-au oprit bucurosi sa primeasca in suflete colindele tinerilor.

Aceasta este cea de-a 19-a editie a Alaiului Colindatorilor la Timisoara.

Participantii la Alai sunt de la Ansamblul folcloric Banatul, Fanfara Pro Amicitia, corul Consiliului national al Romanilor din Serbia, Fanfara de copii a romanilor din Seleus, formatia  romanilor din Valea Timocului, dubasii din Faget, colidatori din Ghiroda, Recas, Criciova, Foeni, Margina, Belint, Chizatau, V V Delamarina, Dudestii Vechi, Dinias, Jdioara, Nadrag, Urseni, Dumbrava si alte localitati.

Ei au pornit de la sediul Centrului de Cultura si Arta din str. E. Ungureanu si au desfasurat o procesiune colorata spre Palatul Administrativ, primul loc de popas. Holurile cladirii s-au umplut repede, iar marele recital de Craciun a adus in fata gazdelor, presedintele CJT Constantin Ostaficiuc, prefectul Mircea Bacala si consilierii judeteni, coruri si grupuri folclorice, dubasi si uratori cu steaua.

Alaiul s-a indrept apoi spre Mitropolie,  o parte din colindatori oprind de asemenea la Catedrala si in Piata Victoriei.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...