Noutati :

‘AJF Timis ar trebui dezafiliata!’ De ce spune Marian Iancu ca Asociatia Judeteana de Fotbal Timis a incalcat statutele FRF, FIFA si UEFA

14 mai, 2014 - 01:05 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0

Iancu a solicitat noii conduceri a FRF sa analizeze si sa ia masuri in cazurile in care societatea sa a fost nedreptatita in trecut. Unul dintre cele mai arzatoare dintre aceste cazuri implica echipa din liga a IV-a, ASU Politehnica Timisoara, care, spune Iancu, a folosit abuziv vreme de doi ani numele si culorile vechii Politehnici. Primii care trebuie sa raspunda in acest caz, considera fostul investitor de la Timisoara, sunt cei de la Asociatia Judeteana de Fotbal Timis.

„Comitetul Executiv, presedintele si Adunarea Generala trebuie sa ia o masura impotriva AJF Timis. Din punctul nostru de vedere, trebuie dezafiliata AJF Timis. Competitia din Timis trebuie sa se reoganizeze intr-o alta asociatie, alta decat cea condusa de Lata. Nu exista posibilitatea sa incalce atat de grav statutele FRF, FIFA si UEFA cum a facut AJF Timis in cunostinta de cauza, scris, documentat…Prin raspunsurile date si modul cum s-a aparat AJF atrage si culpa Federatiei care poate sa fie o culpa grava prin faptul ca FIFA poate sa ia o masura de excludere a FRF pentru incalcarea unor hotarari de la Lausanne”, a spus Iancu.
Marian Iancu se refera la decizia TAS conform careia palmaresul vechii Politehnici se afla la ASFC Politehnica, asociatie care are un contract semnat de asociere in participatiune cu societatea sa. In baza  hotararii  Tribunalului Sportiv de la Laussane, Iancu spune ca nici o echipa nu poate folosi numele de ‘Poli’ si culorile alb-violet fara acordul detinatorului palmaresului.
Fotul investitor de la Timisoara a reclamat acest lucru si la TAS, iar dupa ce cei de la Lausanne au decis ca nu pot judeca aceasta speta, Marian Iancu a anuntat ca va muta litigiul la comisiile FRF, de la care astepta sa-i faca dreptate.
„Demersul trebuie modificat putin, pentru ca modul cum prezinti actiunea la TAS este altfel fata de cum o prezinti la FRF. Preconizam insa ca inainte de sfarsitul acestei luni o sa avem depusa actiunea la comisia FRF si o sa o facem publica. Am stabilit cu avocatii ca in ultima saptamana a lunii sa o avem gata”, a spus Iancu.
Mai multe declaratii ale lui Marian Iancu veti putea citi in scurt timp intr-un interviu acordat  pentruopiniatimisoarei.ro.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...