Ai idei de afaceri, dar nu ai bani? Te ajuta Universitatea de Stiinte Agricole din Timisoara

TIMISOARA. Un proiect extrem de interesant a fost accesat de catre Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara. Viitorii oameni de afaceri sunt ajutati sa isi porneasca businessul cu bani deloc putini.

Primul pas este selectarea a 54 de planuri de afaceri, iar fiecare proiect este finantat cu 178.000 de lei.

Proiectul se numeste „Vestart – Arta antreprenoriatului” si are o valoare totala de 15,4 milioane de lei, din care 15,3 milioane de lei sunt bani nerambursabili, primiti de la Uniunea Europeana.

Obiectivul proiectului este ca peste 600 de persoane să fie informate, din care 400 de persoane, cu varstacuprinsa intre 18 si 64 de ani să fie formate in acest domeniu al afacerilor, al antreprenoriatului, iar 360 dintre aceste persoane sa fie certificate in acest sens. In cadrul proiectului vor fi elaborate 360 de planuri de afaceri, iar 54 dintre ele vor fi selectate in vederea finantarii”, a declarat rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicină Veterinara, Cosmin Popescu.

Finantarea pentru cele 54 de firme selectate va fi in proportie de suta la suta si se acorda in doua transe: prima transa va fi de 75 la suta, iar a doua transa, de 25 la suta, dupa ce beneficiarul va dovedi ca a realizat o cifra de afaceri de cel putin 30 la suta din valoarea primei transe de bani. In cazul in care aceasta conditie nu este respectata, cea de-a doua transa nu se mai aloca.

Mai este important de mentionat ca tinerii careau varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani care nu sunt nici la studii si nici nu lucreaza, nu pot face parte din acest proiect.

De asemenea, de acest proiect beneficiaza atat judetul Timis, cat si celelalte judete din regiunea de vest: Arad, Caras-Severin si Hunedoara.

Cele 54 de firme selectate se obliga si sa creeze cel putin doua locuri de munca.

Proiectul este structurat pe trei etape: formare antreprenoriala (cursul de pregatire este de 4 ore pe zi), implementarea planului de afaceri si monitorizarea afacerilor finantate in cadrul proiectului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...