Noutati :

Agitatie pe Podul Dragalina din Timisoara. Ce a ramas de facut pana la inaugurarea de astazi. Foto si video

30 septembrie, 2019 - 10:20 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Forfota mare pe Podul Dragalina luni dimineata. Echipe de maturatori curata de zor fiecare fir de praf, utilajele firmei de salubrizare spala bordurile, angajati STPT fac ultimele retusuri la liniile de tramvai, iar muncitorii pun ultimele petice de asfalt in zonele pietonale de la capetele podului.

VIDEO: George Stefanita

Mult asteptata inaugurare urmeaza sa aiba loc in jurul pranzului, cand primele masini si tramvaiele vor putea patrunde din nou pe pod, spre si dinspre Gara de Nord.

In acest sfarsit de saptamana s-au facut ultimele lucrari pentru ca podul sa poata fi dat in folosinta. A fost turnat stratul final de asfalt, s-au facut marcajele, au fost montate rulourile de gazon care marginesc calea de rulare a tramvaielor si au fost puse mai multe jardiniere cu flori.

 

Reprezentantii STPT au anuntat si ei ca incepand de luni, tramvaiele 1, 8 si 9, care ajungeau la Gara de Nord inainte de startul lucrarilor, isi reiau traseele obisnuite.

„Traseul liniei de tramvai 1 va fi: Gara de Nord – Piaţa Mocioni (Sinaia) –Piaţa Sf. Maria – Piaţa 700 – Piaţa Traian – Prinţul Turcesc – Meteo (Pădurea Verde) – Gara de Est – Piaţa Badea Cârţan – Piaţa Traian – Piaţa 700 – Piaţa Sf. Maria – Piaţa Mocioni (Sinaia) – Gara de Nord;

Traseul liniei de tramvai 8 va fi: Gara de Nord – Piaţa Mocioni (Sinaia) – Piaţa Sf. Maria – Piaţa Bălcescu – Olimpia (Complex Studenţesc) – Banatim – Piaţa Ghe. Domăşneanu (A.E.M.) – Ciarda Roşie şi retur pe acelaşi traseu;

Traseul liniei de tramvai 9 va fi: Gara de Nord – Bulevardul Dâmboviţa – B-dul Liviu Rebreanu – Piaţa Ghe. Domăşneanu (A.E.M.) – Ciarda Roşie şi retur pe acelaşi traseu„, au transmis reprezentantii STPT.

Va reamintim, lucrarile la podul Dragalina au fost oprite la scurt timp dupa ce au inceput, la jumatatea lunii iulie a anului 2018, pentru a se face modificari la proiect, dupa ce au fost descoperite o serie de retele de utilitati care nu figurau in documentele primariei. Atunci, a durat aproximativ 3 luni pana la reluarea lucrarilor, care au fost insa intrerupte din nou, odata cu venirea iernii.

Astfel, tot acest timp in care nu s-a putut lucra, si anume 10 luni, s-a adaugat termenului de executie initial, care era februarie 2019.

UPDATE: S-a deschis traficul rutier pe Podul Dragalina, la Timisoara. Unda verde, deocamdata, doar pentru masini. Ce se asteapta pentru tramvaie? Foto 

https://www.facebook.com/eyeinthesky.ro/videos/2328013637459904/

Video: EYE IN THE SKY,Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce siguranta ne ofera acele balustrade de pe margine, nu se putea face ceva mai frumos cu piatra ???

  2. Dupa ce termenul de executie s-a dublat, este deschis fara sa fie 100% gata. Dupa cum se vede, in jurul podului sunt multe de facut. Sunt curios cand v-a fi deschis celalalt pod… e ok ca s-au largit, dar ca timp (si cel mai probabil executie) este o bataie de joc.