Noutati :

Agentii economici, informati despre relatiile de munca pe perioada pandemiei, intr-un nou seminar organizat de CCIA Timis, in colaborare cu AJOFM

23 februarie, 2021 - 02:03 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Un nou seminar de informare a agentilor economici a fost organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, de data aceasta in colaborare cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. Reprezentantii firmelor din judet au aflat care sunt reglementarile europene si nationale in diferite sectoare de activitate, dar si normele in domeniul relatiilor de munca in contextul epidemiologic actual.

Evenimentul, desfasurat sub egida Institutiei Prefectului Timis, a fost deschis de presedintele executiv al CCIAT, Florica Chirita.

„Inca o data vreau sa multumesc tuturor pentru prezenta si vreau sa adresez multumiri speciale unui partener exceptionat, AJOFM, prin persoana domnului director Miclau, care va raspunde la intrebarile agentilor economici si cu siguranta va avea raspunsuri la multe dintre nelamuririle acestora”, a spus Florica Chirita, presedintele executiv al CCIA Timis.

In cadrul seminarului de informare, s-au abordat teme privind somajul tehnic,- Kurzarbeit (reducerea timpului de muncă al salariaților) si s-a discutat despre convenţii și solicitările de subvenții conform art. I din OUG nr. 220/2020 (încadrare în muncă în perioada 1 ianuarie – 1 septembrie 2021, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, persoane în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor, în perioada stării de urgență sau de alertă, persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani înregistrate ca șomeri în evidența agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, precum și cetățeni români, încadrați în aceleași categorii de vârstă, cărora în anul 2020 le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini de pe teritoriul altor state, din motive neimputabile lor, prin concediere).

„As vrea sa multumesc angajatorilor pentru modul in care am colaborat in aceasta perioada si care au fost extrem de concilianti. Stim ca somajul tehnic a fost instalat din luna martie si, daca in lunile aprilie – mai, am avut mai multe cereri, acum numarul lor a mai scazut si mai avem undeva la 500 de cereri”, a precizat directorul AJOFM Timis, Marcel Miclau.

De asemenea, in cadrul semimarului s-a vorbit despre subventia 41,5% pentru contracte pe perioada determinată (max. 3 luni) si despre OUG 147/2020 privind decontarea unor zile libere pentru părinți.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...