Noutati :

Aeroportul din Timisoara este deschis traficului aerian, in ciuda caderilor masive de zapada

8 decembrie, 2012 - 08:02 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Aeroportul International Timisoara Traian Vuia este deschis traficul aerian, operarea aeronavelor desfasurandu-se in conditii de iarna cu ninsoare abundenta. Deszapezirea se realizeaza cu zece utilaje.

Operatiunile de deszapezire, stabilite de comandamentul de iarna ce functioneaza inca din luna noiembrie la Aeroportul International Timisoara, incepute in aceasta dimineata, se desfasoara continuu pentru a permite aterizarea si decolarea aeronavelor. 10 utilaje si o echipa formata din 30 de oameni sunt folosite pentru curatarea suprafetelor de rulare, a platformei si spatiilor adiacente, inclusiv parcarile destinate autoturismelor, lame, tractoare si utilaje de interventie multipla prevazute cu lame.

In acest moment, stratul de zapada de pe suprafetele de rulare masoara in medie 4-5 cm cu depuneri de zapada viscolita si se lucreaza continuu in conditiile unui vant in rafale de 15m/sec.

„Principalul nostru obiectiv este asigurarea siguranței pasagerilor si a aeronavelor. Utilajele lucreaza la foc continuu. Daca va fi nevoie, daca se intețește zapada, vom suplimenta personalului de interventie. Pista se prezinta in conditii de operabilitate. O singura aeronava a amanat decolarea si asta din cauza procedurilor interne care nu permit operarea in conditii de ninsoare abundenta.” , spune directorul AIT, Daniel Idolu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...