Admiterea 2018 la Universitatea Politehnica Timisoara. Vezi cate locuri bugetate si cu taxa sunt disponibile pentru studii de licenta

TIMISOARA. Mii de locuri, atat bugetate cat si cu taxa, sunt disponibile la Universitatea Politehnica din Timisoara, la ciclul de licenta.

In 2018, in premiera, Ministerul Educatiei Nationale a fundamentat si a repartizat preliminar, distinct, locuri/granturi finantate de la bugetul de stat pentru studii universitare de licenta, master si doctorat, special pentru absolventii liceelor din mediul rural, locuri destinate formarii initiale a viitoarelor cadre didactice si mai ales pentru domeniile prioritare de dezvoltare a Romaniei.

Pentru anul universitar 2018 – 2019 au fost alocate, special pentru aceste domenii, la nivel national, 5.000 de locuri in plus fata de anul 2017 programelor de studii care sustin domeniile prioritare, asa cum suntele definite in Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014 – 2020, respectiv in Strategia Nationala pentru Competitivitate 2014-2020: Bioeconomia, Tehnologia Informatiilor si a Comunicatiilor, Spatiu si Securitate, Energie, Mediu si Schimbari Climatice, Eco-nanotehnologii si Materiale Avansate, precum si Sanatate.

Universitatea Politehnica Timisoara ofera, pentru admiterea 2018, la ciclul de licenta, 2.291 de locuri bugetate si 1.137 de locuri cu taxa. Consiliul de Administratie al UPT a aprobat hotararea privind repartizarea cifrei de scolarizare pentru studiile universitare de licenta dupa cum urmeaza:

Facultatea de Automatica si Calculatoare (total – 450 de locuri bugetate si 256 cu taxa), cu urmatoarele domenii de licenta:

– Calculatoare si tehnologia informatiei

– Calculatoare si tehnologia informatiei – lb. engleza

– Ingineria sistemelor

– Informatica

– Informatica – ID

Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului (total 125 de locuri bugetate si 65 cu taxa), cu urmatoarele domenii de licenta:

– Inginerie chimica

– Ingineria mediului

– Ingineria produselor alimentare

Facultatea de Constructii (total 212 locuri bugetate si 202 cu taxa), cu urmatoarele domenii de licenta:

– Inginerie geodezica

– Inginerie civila

– Inginerie civila in lb. engleza

– Inginerie civila in lb. germana

– Ingineria instalatiilor

Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale (total 296 de locuri bugetate si 125 cu taxa), cu urmatoarele domenii de licenta:

– Inginerie electronica, telecomunicatii si tehnologii informationale

– Inginerie electronica, telecomunicatii si tehnologii informationale – lb. engleza

– Inginerie electronica, telecomunicatii si tehnologii informationale – ID

Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica (total 190 de locuri bugetate si 30 cu taxa), pe urmatoarele domenii de licenta:

– Inginerie electrica

– Inginerie energetica

Facultatea de Management in Productie si Transporturi (total 193 de locuri bugetate si 27 cu taxa), cu urmatoarele domenii de licenta:

– Inginerie si management

– Stiinte administrative

Facultatea de Mecanica (total 440 de locuri bugetate si 197 cu taxa), cu urmatoarele domenii de licenta:

– Ingineria autovehiculelor

– Ingineria transporturilor

– Inginerie mecanica

– Inginerie industriala

– Inginerie industriala-IFR

– Ingineria materialelor

– Stiinte ingineresti aplicate

– Mecatronica si robotica

Facultatea de Inginerie din Hunedoara (total 180 de locuri bugetate si 90 cu taxa), cu urmatoarele domenii de licenta:

– Inginerie si management

– Inginerie electrica

– Ingineria materialelor

– Ingineria mediului

– Ingineria autovehiculelor

– Stiinte ingineresti aplicate

Facultatea de Stiinte ale Comunicarii (total 100 de locuri bugetate si 110 cu taxa), cu urmatoarele domenii de licenta:

– Stiinte ale comunicarii

– Stiinte ale comunicarii – ID

– Limbi moderne aplicate

Facultatea de Arhitectura si Urbanism (total 105 locuri bugetate si 35 cu taxa), pe urmatoarele domenii de licenta:

– Arhitectura

– Mobilier si amenajari interioare

Din numarul total de locuri alocate, 249 sunt pentru domenii prioritare, iar 75 de locuri sunt pentru tineri proveniti din licee din mediul rural.

Elevii care au obtinut premii la olimpiade si concursuri nationale sau internationale sunt admisi la Universitatea Politehnica Timisoara fara concurs.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.