Noutati :

Administratia Fritz vrea in continuare sa prelungeasca la 3 ani contractele de inchiriere cu proprietarii de garaje intre blocuri, la Timisoara. Mai sunt inca peste 6000 de constructii in cartierele orasului

24 martie, 2022 - 10:43 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
12

TIMISOARA. In decembrie 2020, primarul Dominic Fritz anunta ca vrea sa prelungeasca termenul de inchiriere de la 1 an la 3 ani pentru proprietarii de garaje construite legal intre blocuri la Timisoara. A decis apoi sa amane momentul.

In noiembrie 2021, a inaintat Consiliului Local propunerea, insa acesta a hotarat doar modificarea pretului, nu si schimbarea perioadei de 1 an, instituita de vechea administratie care motiva ca, in acest fel, putea sa rezilieze contractele mai repede si mai usor, daca avea in plan sa demoleze garaje pentru a amenaja parcari in loc. Atunci, consilierul local Roxana Iliescu, de profesie avocat, atragea atentia ca procedura de reziliere prevazuta e una complicata.

CITESTE SI: Bate vantul pe traseul celei de-a treia descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara. Nici vorba de lucrarile ‘in forta’ anuntate de constructor. Soseaua de 10 km, care costa 46 de milioane de euro, trebuie sa fie gata peste exact 1 an. Video

Acum, administratia Fritz revine cu propunerea de a schimba perioada de inchiriere pentru terenul de sub garajele timisorenilor. Extinde la 3 ani perioada si introduce clauza de reziliere rapida in caz de sistematizare a zonei in care se afla constructiile, care ar evita procese.

Reprezentantii primariei au motivat aceasta modificare prin aceea ca, in cazul termenului de 1 an se folosesc nejustificat prea multe resurse materiale (hartie, tonner, imprimante, computere), dar si functionari care proceseaza documentele si care ar putea fi dedicati altor probleme de birou.

Propunem ca pentru terenul aferent garajelor edificate cu autorizaţie de construire pe terenul Municipiului Timişoara/Statului Român, încheierea de noi contracte de închiriere pe o perioada de 3 (trei) ani, cu titularii ale caror contracte au expirat sau pentru care s-a transferat dreptul de proprietate… Se înscrie o clauză de reziliere, în caz de sistematizare a zonei, respectiv: “Art. 18. Contractul de închiriere se reziliază de drept fără punere în întârziere, fără intervenţia instanţei de judecată si fără nici o altă formalitate prealabilă în caz de sistematizare a zonei sau schimbarea situaţiei juridice a terenului.”, se arata in proiectul de hotarare care va fi supus aprobarii Consiliului Local Timisoara.

Proprietarii celor aproximativ 6230 de garaje care mai exista in Timisoara, in marea lor majoritate detinute legal, ar semna, de acum inainte, contracte de inchiriere pe o perioada de 3 ani.

Vechea administratie a daramat in ultimii ani o multime de baterii de garaje aflate intre blocuri, in special in zona de sud a orasului, iar in loc a amenajat parcari. Astfel cartierul Soarelui a devenit primul ‘liber de garaje’ din Romania.

Astfel de constructii au fost indepartate si in zonele Girocului, Buziasului, dar si in Aradului si Lipovei.

Administratia Fritz a dat asigurari ca va continua demolarea garajelor si va amenaja parcari in cartierele Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 12comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Unde esti tu Laeeeee sa faci putin Curat?

 2. lasati demagogia, trimiteti excavatoarele si demolati-le cat mai repede, …vreau sa vad Fritz asta cate garaje a demolat in comparatie cu Robu si in functie de asta voi vota data viitoare…daca tot zici ca faci ceva si pana la urma nu faci nimic…pai de ce as mai vota cu tine, asa-i?…apropo, dar cu cablurile de pe stalpi cum ramane?..ca vad ca tot acolo sunt,…sa-l chem din nou pe Robu sa le dea jos?

  • Cabluri s-au mai montat. Cel putin pe Circumvalatiunii cu Gh. Lazar au mai adaugat baietii un cablu.

   Mai mare rusinea.

  • Asta-i problema Romaniei dom’le… Garajele!

  • Relax, Robu a taiat doar cateva cabluri, Nu Toate cum se lauda.
   Bine, vina nu e a lui!

 3. Putea sa puna si 2 ani pentru ca mai mult nu mai apuca la primarie. Nu mai e nimeni asa de naiv sa voteze un habarnist pe o functie executiva asa ca dupa alegeri va evacua cladirea primariei impreuna cu vicele sau penal si dublu repetent.

 4. Dar termenul de plata ptr. abonamentele Timpark de tip rezidential nu-l prelungesc?! Sunt cozi ceausiste la Timpar, se sta cu orele la coada in strada/curte. Cum si-au imaginat Fritz si gasca ca atatia oameni vor putea plati in 10 zile la 4 ghisee?! Sau este scopul, termen scurt ptr ca oamenii sa nu poat plati in schimb primaria sa poata amenda?!

 5. Taxa de concesiune + impozitul pe proprietate pentru aceste garaje reprezinta vreo 3…4 milioane de lei pe an venit la bugetul Primariei. Numa zic.

 6. nu mai vrem mizerii de garaje insalubre.

 7. Ești un papițoi!! Acolo la Robu în Soarelui s-au dărâmat garajele ce erau pe post de debara iar masina o ținea tot în stradă și au făcut parcare !!!!! Arată frumos și au loc de parcare iar tu acuma nu mai dărâmi acele garaje și prelungești pe 3 ani !!!!! Să te iei cu Robu de mână să vă aruncați în Bega !!!!💩💩

  • sincer iti spun, arata f frumos in soarelui, darasinile tot pe trotuare zac parcate, adica din 40 de caraje s-au facut 47 de locuri….

 8. 6000 de voturi pentru Spritz.