Administratia Fritz cumpara o aplicatie de mobil de 300.000 de euro prin care sa promoveze evenimentele culturale din Timisoara. S-a lansat licitatia pentru gasirea unei firme care sa o realizeze

FOTO: https://sguru.org/

TIMISOARA. Cu doua luni inainte de deschiderea oficiala a anului capitalei culturale a Europei la Timisoara, Primaria vrea sa cumpere, prin Centrul de Proiecte, o aplicatie mobila a orasului, care sa fie folosita de timisoreni si turisti deopotriva, pentru a descoperi agenda culturala.

A fost lansata si o licitatie pentru gasirea firmei care sa o conceapa si sa o livreze administratiei, provizoriu fiind denumita City App. Aceasta ar trebui sa fie realizata in etape si sa fie complet gata in 14 luni.

CITESTE SI: Noile autobuze electrice pentru Timisoara nu mai sunt violet, culoarea orasului. Primele imagini cu mijloacele de transport care vor ajunge la Timisoara pana la sfarsitul anului 

Prin aceasta aplicatie, primaria isi doreste sa promoveze oferta de evenimente si activitati, in special in contextul titlului de Timisoara 2023 – Capitala Europeana a Culturii, si nu numai, si sa atraga turisti. Aplicatia isi propune sa ramana un instrument digital de informare asupra agendei evenimentelor din Timisoara, se arata in documentatia postata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Administratia Fritz crede ca acum accesul la oferta de evenimente a orasului este dificil, iar consumul e relativ redus de cultura, la fel capacitatea orasului de a atrage turisti e subutilizata, iar aceasta platforma digitala moderna va oferi o viziune de ansamblu asupra agendei culturale, va fi usor si placut de folosit si de personalizat in functie de interesele utilizatorului.

Aplicatia, care va rula atat pe telefoane cu sisteme de operare Android, cat si iOS, va fi pentru inceput in romana si engleza, iar primaria spera ca va avea un numar de peste 100.000 de utilizatori in 5 ani.

Firmele interesate sa realizeze aplicatia isi pot depune ofertele pana in 10 ianuarie 2023.

Valoarea estimata a contractului este de 1.260.504 lei fara TVA, adica aproximativ 300.000 de euro cu TVA.

Avand in vedere termenul lung pana la care ar trebui sa fie gata, Timisoara Capitala Culturala are sa fie deja istorie, pentru ca ar putea fi folosita abia in 2024.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 300k euro du bist so dump her fritz?

    • Nein, er ist ein Dieb

      • Na ja klar ist !!!

  2. sugemea-ti poola de porci … auzi la ei „Administratia Fritz” …. primaria bai tarane de jurnalist care esti. Cand era robu nu scriati „administratia robu”/Adica eu de fapt nici nu citeam stiri pe atunci, si nici acum nu citesc, doar scriu zoaiele pe care mi le dau sefii sa le postez. Limbajul sa nu mi-l scuzati, atata pot eu, sunt doar semianalfabet, scoala nu mi-a placut defel, nu ma pricep la nimic, sunt doar un postac

  3. oare cu 300.000 EUR nu se puteau cumpara centrale pe gaz pentru spitale si gradinite, sau investiti CU CAP pentru confortul timisorenilor ? Aplicatia de mobil: cost-beneficii=zero. Risipa si batjocura din banul public.

  4. Bah bulangiu swabesc chiar 300k dai pe un app cu care te vei sterge la kr …asta e aranjata deja se si stie cine va incasa suma asta pentru un app care il creezi in 48 de ore ..dute drk de hot penal

    • pai daca poti sa-l faci in 48h as zice sa licitezi, faci un ban cinstit.

      • E cu dedicatie licitatia ,,,de ce sa imi pierd timpul?

        • programatoru’ lu’ peste. auzi la el, app gata in 48 de ore. sa tot ai programatori de-astia in firma.
          Pune ma penalule mana si lucreaza, lasa aerele de superioritate, nu-ti mai bate joc de meserie doar pentru ca niste multinationale iti dau un salariu pe care nu il meriti (dar tu crezi ca da).

    • Nu e svab. Este tz1go1ner care se da drept svab.

  5. parca usere avea specialisti care erau dispusi sa lucreze pe gratis pentru comunitate.
    trebuie neaparat aplicatia lui peste? city app? pot fi milioane de orase, timisoara nu e buricul planetei.
    nu se poate promova pe cartea cu moace? nu e suficienta o pagina web cu eventuale notificari pentru cei care nu verifica zilnic ce e nou?
    curtea de conturi si denea ce parere au despre pretul de achizitie?

  6. Pentru sustinatorii PNL care dau cu pietre: „CJT a cumpărat un sistem de prezentare pentru afișarea turului virtual al județului cu 10.000 de euro”, 9 decembrie 2022. Adica un monitor plasat in Centrul de informare din Bastion. Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu am folosit niciodata vreun monitor din asta in nici un oras din lume prin care am fost, si am fost in multe orase. In general folosesc internetul (inainte si in timpul excursiei) si o aplicatie pe telefon, prin oras.
    Daca PMT nu cumpara aceasta aplicatie titlul ar fi fost „in anul in care suntem Capitala Culturala Europeana nu avem nici macar… La preturi IT nu ma pricep, las specialistii sa-si dea cu parerea.

    • Nu au USR-istii un IT-ist sa faca o aplicatie ? Parca era partidul it-istilor si arhitectilor. Nu se vede nici unul competent pe acolo ? Sau sunt prezenti in partid doar ca sa ajunga la ciolan ? Atat poate USR , adica nimic ?

  7. Are primaria bani cu caru’. Fritz arunca cu banii de parca vine sfarsitul lumii. Penibil. Oricum toate institutiile statului dorm. Doar apar articole in voceatimisului despre contratele date la persoane care au legatura cu judecatori. Ce mai, trai neneaca. Nu conteaza ca se moare de frig , la propriu, conteaza sa avem aplicatie. Ca fara aplicatie pana acum nu ne-am descurcat. Dar la cate minti luminate are USR , nu au gasit ei unul sa o faca ? Pariez ca o sa castige o firma cu nume nemtesc, ca doar alea au voie sa castige in Timisoara, si va face o chestie care va da erori non-stop. Felicitari pentru spargerea banilor. Timisoara are nevoie de cat mai multe gauri in buget. Usor-usor o sa intre in faliment. Ce conteaza, Fritz valseaza, Timisoara cotizeaza. Apusul democratiei post-decembriste rasare la Timisoara.

  8. Timisoara nu are CityApp, ceva ce exista in multe orase din Romania deja, ca sa nu spun de cam toate de afara. Si banii vin de la bugetul ministerului pentru 2023, deci nu din banii „administratiei Fritz” . Asa ca lasati atacurile ieftine ca incepem sa ne plictisim. 6 ani pe timpul lui Lae nu s-a facut nimic pentru Capitala Culturala, doar desene, nimic realizari.