Noutati :

Administratia Apelor Banat a primit 20 de milioane de lei pentru investitii in 2012, desi a cerut 90 de milioane

19 decembrie, 2012 - 01:50 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Apele Banat au facut investitii in Timis de peste 13 milioane de lei si in Caras Severin peste 7 milioane de lei pe parcursul anului 2012, dar aceste sume reprezinta mult sub nivelul cerut pentru lucrarile prevazute in acest an.

Am solicitat 90 de milioane de lei pentru anul 2012, pentru lucrari incepute in 2011 si prevazute in 2012, si am primit 20 de milioane”, a precizat Ionel Vlaicu, directorul Administratiei Nationale „Apele Romane”, Administratia Bazinala de Apa Banat.

Astfel, lucrarile realizate in Timis au cuprins consolidarea raului Timis pe sectorul Lugoj – frontiera Serbia, amenajarea raului Bega si afluenti in zona Leucucesti-Curtea, ecologizarea aceluiasi rau pe sectorul Timisoara-frontiera Serbia, precum si consolidarea si reprofilarea canalului descarcare Bega-Timis pe sectorul Topolovat-confluenta rau Timis.

O parte din banii investiti in Timis au fost alocati celei de-a doua etape a Acumularii Lacului Surduc. „Lucrarea se afla in prezent in faza de avizare la ANAR Bucuresti a Studului de fezabilitate refacut pentru restul de executat (betonare galerie aductiune de 4 km, realizare priza de captare si debuseu galerie), lucrari care necesita a fi adaptate noilor conditii existente si solutiilor tehnologice actuale. Exista solutii de umplere a lacului de acumulare la etapa finala si functionare a obiectivului de investitii la parametrii proiectati”, explica Ionel Vlaicu.

Proiecte sistate

Lucrarile derulate prin Programul National de Dezvoltare Infrastructura sunt in pericol sa fie sistate, avertizeaza reprezentantii Apelor Banat. In aceasta situatie se afla cinci mari proiecte, care au o valoare cumulata de aproximativ 155 de milioane de lei.

Din cele cinci proiecte, doua sunt pentru Timis si trei pentru judetul Caras Severin. In timis, lucrarile care sunt in pericol de a fi suspendate vizeaza regularizarea raului Nadrag si afluentii sai pe sectorul amonte Nadrag-confluenta rau Timis, iar valoarea acestui proiecte depaseste 36 de milioane de lei. Al doilea program ce se afla in pericol de a fi sistat vizeaza punerea in siguranta a Nodului Hidrotehnic Sanmihaiul Roman, valoarea proiectului depasind 26 de milioane de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...