Noutati :

Adio stampila! A intrat in vigoare ordonanta care faciliteaza activitatea firmelor. Ce alte imbunatatiri aduce?

22 iulie, 2015 - 05:22 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Orodnanta care modifica unele proceduri fiscale si aduce o serie de facilitati in activitatea firmelor a fost publicata in Monitorul oficial din data de 20 iulie 2015.

Potrivit acestui document, operatorii economici nu mai au obligatia de a aplica stampila pe documentele depuse la autoritati. Posesorii de stampile vor putea sa continue sa le foloseasca, dupa cum doresc. Masura nu se aplica insa institutiilor statului care au in continuare obligatia de stampila documentele.

O alta masura care ajuta firmele este scutirea de la timbrare a certificatelor de atestare fiscala sau altor cereri depuse la autoritatea fiscala, pentru care ar fi fost necesara plata unei taxe de timbru. Desi valoarea timbrului era mica, adevaratul obstacol era obtinerea acestuia dintr-o alta locatie decat administratia fiscala si deplasarea in scopul achizitionarii timbrului.

O alta modificare de substanta se refera la retratarea unor situatii de obligatii la buget, respectiv introducerea instrumentului de polita de asigurare ca element de suspendare a executarii silite.

Mai multe detalii pe hotnews.ro

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...