Noutati :

Actiune gratuita de informare, consiliere si formare pentru persoanele din mediul rural, organizata la CCIAT la Dalboset

12 noiembrie, 2014 - 02:53 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener coordonator si S.C. GAPA SRL, partener national al Proiectului ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 au organizat, in comuna Dalboset din Judetul Caras-Severin, cel de-al doilea eveniment de informare si promovare a proiectului.

Evenimentul se inscrie in actiunile de orientare si consiliere privind cariera a persoanelor  inactive, persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta, somerilor, managerilor si angajatilor din mediul rural, cu atentie deosebita pentru tineri – viitori intreprinzatori care pot genera dezvoltare locala si oportunitati de ocupare, si pentru femei, in vederea cresterii sanselor acestora de a fi ocupate in alte sectoare decat agricultura de subzistenta.

Participantii au avut ocazia sa afle care sunt avantajele de a fi beneficiari ai proiectului, ce anume se face concret in proiect si care este scopul activitatii de consiliere si formare. Iar oamenii au avut multe intrebari, de la cele referitoare la posibilitatile de revitalizare a economiei din regiune si pana la amanunte legate de promovarea valorilor traditionale. Au primit raspuns la toate si, in plus, au aflat cum pot functiona mai bine legaturile din cadrul comunitatii lor, astfel incat, chiar daca fiecare face ceea ce-i place si i se potriveste, interactiunea dintre ei sa ofere servicii si produse care sa ridice nivelul de trai al locuitorilor si sa atraga inclusiv turisti.

Primul eveniment de acest tip care a avut loc in comuna Dumbravita, in data de 29 octombrie 2014, s-a bucurat de prezenta a peste 30 de persoane din grupul tinta.

In luna octombrie 2014, partenerii au demarat activitatile privind cursurile gratuite de calificare profesionala, cursurile de antreprenoriat si cursurile de competente IT (initiere utilizare TIC), care se vor derula pe intreaga perioada de implementare a proiectului.
Sunt disponibile cate 24 de locuri la cursurile de calificare, 90 de locuri (6 grupe x 15 pers.) la cursurile de antreprenoriat si 64 de locuri (4 grupe x 16 pers.) la cursurile de IT.

Meseriile vizate de cursurile de calificare sunt: agent de curatenie cladiri si mijloace de transport, administrator structuri sportive, lucrator in comert, lucrator in godspodarie agro-turistica, masinist utilaje cale si terasamente, operator introducere, validare si prelucrare date, operator montaj linii automate.

Activitatea de formare profesionala debuteaza cu cursul de agent de curatenie cladiri si mijloace de transport, care se desfasoara in comuna Mosnita Noua – partener de proiect.

Cursurile vor avea loc la Timisoara, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, la Primariile din Mosnita Noua si Dumbravita din judetul Timis, la Arad, Zabrani si Siria din judetul Arad si in regiunile de dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Centru si Sud-Est vizate de proiect.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...