Academicianul Liviu Marsavina, prorector al UPT, Doctor Honoris Causa al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca

TIMISOARA. O nouă recunoaștere pentru un cadru didactic al Universității Politehnica Timișoara! Prof.univ.dr.ing. Liviu Marșavina, membru corespondent al Academiei Române și prorector al UPT responsabil cu cercetarea științifică, inovarea și transferul tehnologic, a primit vineri, 22 martie 2024, în cadrul unei ceremonii solemne, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, cea mai înaltă distincție pe care o poate acorda o instituție de învățământ superior.

Titlul a fost acordat la propunerea Departamentului de Inginerie Mecanică, din cadrul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică si Mecanică. Academician prof.dr.ing. Liviu Marșavina a primit această aleasă distincție ca urmare a excelenței profesionale și academice dovedite, notorietății sale profesionale naționale și internaționale, în calitatea sa de membru corespondent al Academiei Române, pentru contribuțiile și realizările excepționale în domeniul rezistenței materialelor, mecanicii ruperii, mecanicii experimentale, pentru colaborarea didactică și științifică cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Profesorul Liviu Marșavina este un colaborator vechi al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, fiind implicat în susținerea Departamentului de Inginerie Mecanică, al domeniului de doctorat de Inginerie Mecanică, prin participarea în numeroase comisii de promovare și abilitare.

De asemenea, profesorul Liviu Marșavina colaborează cu colectivul Laboratorului ECSML, a ajutat implicarea membrilor acestuia în diverse proiecte de cercetare și a contribuit la crearea unor legături de colaborare ale comunității academice de rezistența materialelor din Cluj-Napoca, cu comunitatea academică din Timișoara, dar și din restul centrelor universitare, membre ale Alianței Române Universitare de Știință și Tehnologie (ARUST).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.