Noutati :

A venit piatra! Pavam si noi mai cu spor centrul istoric din Timisoara? Ce spune Nicolae Robu!

6 iunie, 2015 - 10:22 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Ar fi trebuit deja sa ne plimbam liber pe unele alei pietonale din centrul Timisoarei, insa inca facem slalom printre dale si echipe de muncitori, pentru ca furnizorii de piatra nu au trimis pavajul la timp la Timisoara. Sau cel putin asa explica reprezentantii Primariei Timisoara lipsa de activitate de pe strada Mercy, de exemplu.

Potrivit primarului Nicolae Robu, pe Mercy nu s-a putut lucra saptamani bune pentru ca furnizorii nu au trimis piatra necesara. Edilul a tinut sa explice in nenumarate randuri ca nu e vorba de bani, ci de piatra in sine, care nu putea fi trimisa la timp din diverse motive.

CITESTE SI: Lucrari oprite pe o strada din centru la Timisoara. Nu se mai pune nicio placa de pavaj. FOTO!

Iata ca a inceput sa soseasca din nou piatra cu care sunt pavate strazile din Timisoara. Potrivit primarului Nicolae Robu, au fost aduse dale pentru strazile Eugeniu de Savoya si Lucian Blaga.

strada mercy lipsa piatra 1

Daca initial prima strada gata ar fi trebuit sa fie Mercy, planurile celor din primarie s-au schimbat. Asadar, prima alee pietonala va fi strada Lucian Blaga.

„A venit piatra pentru Eugeniu de Savoya si pentru Lucian Blaga. Pentru Mercy soseste saptamana viitoare. Pe Savoya dureaza putin mai mult lucrarile, Lucian Blaga se va termina foarte repede. Noi am vrea ca Mercy sa fie a doua strada pe care o terminam, asa sunt promisiunile, ca incepand de saptamana viitoare ne va veni piatra ritmic si la Mercy si atunci nu ar mai fi mult. Mai este chiar putin de munca acolo, dar nu pot sa mai imi iau angajamente atata timp cat depindem de altii. Sunt semne bune, oricum”, a declarat Nicolae Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

***

Lucrarile de reabilitare a centrului istoric din Timisoara au inceput la sfarsitul lunii octombrie 2013 si sunt realizate de firma Romprest, care face lucrari de arhitectura, rutiere, de alimentare cu apa si canalizare, retele de alimentare cu energie electrica, instalatii electrice pentru iluminatul public si telecomunicatii.

Va reamintim, lucrarile de reabilitare din cartierul Cetate reprezinta un proiect mai vechi al Timisoarei initiat de administratia Ciuhandu, care a pus piatra de temelie in primavara anului 2012. Acestea se executa treptat, cu aproape 15 milioane de euro, 80% din bani venind de la UE, ca fonduri nerambursabile.

Ar trebui sa fie complet refacute, pana la sfarsitul anului, 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Griselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Hotilor de ziaristi si HOTILOR din primarie termenul este iunie!!!!Sunteti partasi cu hoti din primaria Timisoara la BATJOCORIREA Timisorenilor!!!!

  2. Poate va fi gata anul viitor exact de ziua primarului Robu…

  3. Cum mama naibii „nu ajunge piatra la timp”???
    La o lucrare initiata in 2012 si inceputa efectiv in 2013 nu a fost destul timp ca sa se aduca piatra si ce naiba o mai trebui „la timp”? Inaptul de primar discuta de intarzieri cu aprovizionarea de materiale de parca ar fi terminat lucrarile cu 1 an avans si furnizorii nu au avut timp sa tina pasul cu constructorul.
    O bataie de joc continua in orasul asta fata de proiectele cu fonduri europene a taranului de Bocsig. Un amarat de tunel terminat cu un an intarziere „pentru ca ploua” si acum renovarea centrului istoric care nu se va termina la timp cu siguranta (iunie 2015 conform contractului). Ce mai conteza ca nerespectarea termenelor contractuale poate atrage solicitarea de rambursare a tuturor fondurilor europene consumate deja pentru lucrare si suportarea ei de la bugetul local? Mai bune sa se imbogateasca firma de salubritate cu patronul ascuns in Cuba de justitia romana decat sa se faca ceva bun in orasul asta.
    Greata maxima