Noutati :

A sunat clopotelul si in cea mai noua scoala din judetul Timis: Liceul Teoretic ‘David Voniga’ din Giroc

16 septembrie, 2013 - 03:43 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Intr-o vreme in care scolile isi restrang activitatea si unele se desfiinteaza, la Giroc, langa Timisoara, s-a deschis un liceu teoretic intr-o cladire modernizata, dar care se va dezvolta in anii urmatori si mai mult.

La festivitatea de deschidere a noului an scolar ar fi trebuit sa participe si fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu. Aceasta si-a anulat in ultimul moment vizita la Giroc, insa, cu toate acestea, primarul comunei, Iosif Ionel Toma a anuntat ca fostul ministru a primit titlul de cetatean de onoare al localitatii, in lipsa.

Au venit, in schimb, presedintele CJ timis, Titu Bojin, prefectul Eugen Dogariu si inspectorul scolar general Cornel Petroman.

Intr-o perioada in care se desfiinteaza scoli, noi infiintam un liceu. Este un lucru imbucurator, mai ales ca se intampla intr-o comuna dezvoltata, de la marginea Timisoarei„, a spus Bojin.

Primarul comunei Giroc, Iosif Ionel Toma, a anuntat ca s-au investit in aceasta scoala peste 2,5 milioane de euro, in ultimii 16 ani, bani care provin de la bugetul comunei.

Comuna Giroc chiar merita un liceu. In 16 ani s-au investit peste 2,5 milioane de euro, bani de la bugetul local. Si anul acesta mai putin pentru  ca anul acesta asteptam sa inceapa construirea after school-ului, pe fonduri europene si sigur ca acest lucru este asteptat de parinti. Avem spatiu excedentar. Avem un proiect in faza de studiu de fezabilitate pentru o noua cladire care va fi numai a scolii generale, iar actuala cladire va fi numai a liceului„, a spus primarul.

Scoala din Giroc nu se va dezvolta numai din punct de vedere al infrastructurii, ci si din punct de vedere al ofertei educationale.

Astazi am devenit liceu cu o calsa de a IX-a de stiinte sociale. Incercam sa diversificam oferta pentru liceu, oferind si clase de servicii incepand de anul viitor„, a declarat Petrisor-Dorin Treta, directorul noului liceu de la Giroc.

In proaspat reabilitata scoala din Giroc invata, anul acesta, peste 850 de elevi. Ea poarta numele unui vestit preot ortodox si publicist, David Voniga, care a fost chiar preot paroh in Giroc intreInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...