Noutati :

„A munci este un drept! A exploata munca este o infractiune!” S-a lansat campania transnationala de prevenire a traficului de persoane

14 mai, 2013 - 01:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane organizeaza in perioada 14 – 15 mai 2013, Conferinta Internationala pentru facilitarea schimbului de experienta in domeniul traficului de persoane, eveniment organizat in cadrul Proiectului transnational „Abordarea integrata pentru prevenirea exploatarii prin munca in tarile de origine si destinatie”, co-finantat de catre Comisia Europeana prin intermediul Programului Prevenirea si Lupta impotriva Criminalitatii 2009.

La eveniment participa reprezentanti cheie ai luptei antitrafic la nivel national si european precum: domnul Valeriu ZGONEA, presedinte al Camerei Deputatilor si Coordonator al Grupului Parlamentar pentru combaterea traficului de persoane, domnul MARIAN TUTILESCU – Subsecretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne, doamna MYRIA VASSILIADOU – Coordonator European Anti-Trafic, doamna MARIA GRAZIA GIAMMARINARO – Reprezentant Special al OSCE si Coordonator pentru Combaterea Traficului de Fiinte Umane

Evenimentul vizeaza diseminarea rezultatelor studiului transnational elaborat in cadrul proiectului, lansarea Campaniei de prevenire a traficului de persoane „A munci este un drept! A exploata munca este o infractiune!” si imbunatatirea cooperarii pentru identificarea, referirea si asistenta acordata victimelor traficului de persoane.

Activitatea reuneste reprezentanti ai Statelor Membre UE si non–UE, precum si reprezentanti ai Comisiei Europene, ai societatii civile, organizatiilor internationale si actori relevanti implicati in lupta traficului de persoane.

Conferinta se circumscrie prioritatilor stabilite de catre Strategia UE pentru perioada 2012-2016 in vederea eradicarii traficului de persoane, sens in care Statele Membre UE trebuie sa actioneze pentru o mai buna identificare a victimelor traficului de persoane si sa dezvolte actiuni care vizeaza prevenirea traficului de persoane in scopul exploatarii prin munca.

Deschiderea oficiala a conferintei este realizata de catre domnul Valeriu ZGONEA, presedinte al Camerei Deputatilor.

La nivel regional, Campania „A munci este un drept! A exploata munca este o infractiune!” va fi implementata de Centrul Regional Timisoara, in perioada 14.05.2013 – 31.07.2013 si va cuprinde activitati de prevenire in judetele Timis, Caras Severin si Arad, atat in zona urbana cat si rurala.

Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane, in baza contractului de finantare cu Directia Generala Afaceri Interne a Comisiei Europene, implementeaza Proiectul „Abordarea integrata pentru prevenirea exploatarii prin munca in tarile de origine si destinatie”, in calitate de beneficiar, pe o perioada de 36 de luni, incepand din februarie 2011, cu termen limita de finalizare August 2013.

Obiectivul general al proiectului consta in reducerea dimensiunilor traficului de persoane in vederea exploatarii prin munca in tarile de origine, tranzit si destinatie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...