Noutati :

A fost scos, in sfarsit, la licitatie Pasajul Solventul. Se cauta firme care sa realizeze lucrarea de aproape 24 de milioane de euro

21 iunie, 2020 - 05:55 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Dupa ce in toamna anului trecut s-a finalizat donatia de teren atat de asteptata, de la fostul combinat chimic catre Primaria Timisoara, iar in decembrie era obtinut si Avizul de Mediu pentru pasajul pe sub 9 linii de cale ferata, din zona Solventul, acum proiectul este, in sfarsit, scos la licitatie.

CITESTE SI: ‘Arena’ de Liga a 5-a, inaugurata cu spectacol, fara distantare sociala, nu departe de Timisoara. Mingea adusa cu elicopterul, politicienii de Timis au dat primul sut. Foto 

In Sistemul de Achizitii Publice a fost postat anuntul lansare a licitatiei pentru proiectarea si executia Pasajului Solventul, care va trece pe sub 9 linii de cale ferata.

Conform anuntului, „se va realiza un pasaj care va cupinde linii de tramvai, se va moderniza întreaga trama stradala, inclusiv retelele edilitare stradale, subterane şi supraterane, se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete, zone verzi, aducându-se astfel o contribuție substanțială la reducerea emisiilor de poluanți în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot și implicit la creșterea confortului şi siguranţei circulaţiei. Servicile si respectiv lucrarile supuse prezentei documnetatii sunt: 726,00 m – străzi modernizate, – 87,09 m – Lungime pasaj inferior, – 259,00 m – Lungime rampe, – 424,00 m – cale de rulare dublă tramvai, – 1 sens giratoriu, – 1355,00 m – piste biciclişti, – 1877,00 m – trotuare, – 5534,00 mp- Spaţii verzi amenajate”.

Va reamintim, Pasajul de la Solventul ar urma sa aiba, in total, patru benzi de circulatie, acestea putand fi chiar largite la trei benzi pe sens, plus liniile de tramvai.

Linia de tramvai care va fi amenajata prin el urmeaza sa ajunga pe str. Garii, pana in dreptul Garii de Nord, unde se va racorda la liniile 1, 2 si 8. Cu o latime de 34 de metri si o lungime de 87, Pasajul Solventul ar urma sa fie cel mai larg si mai lung din Timisoara.

Iar pentru ca legatura intre cartierele Dambovita si Iosefin si Ronat – Calea Bogdanestilor sa fie completa, este nevoie si de construirea unui pod nou peste Bega in zona Solventul, pentru care autoritatile spera sa obtina gratis proiectarea, dupa modelul ILSA.

Mai exact, un dezvoltator care va construi in zona un ansamblu rezidential ar urma sa faca documentatia pentru viitorul pod care va lega pasajul Solventul de zona Dambovita, peste rau.

Valoarea proiectului se ridica la 96.717.589 de lei fara TVA, adica aproape 24 de milioane de euro.

Termenul de depunere a ofertelor este 3 august, ora 15.00.

Daca licitatia isi va urma cursul firesc, fara contestatii ori alte piedici, pasajul ar putea fi gata in 2023.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. La timp pentru a fi „o realizare” in campania electorala.