A fost ridicata cladirea cresei din zona Bogdanestilor, la Timisoara. Primaria trebuie sa organizeze acum licitatia pentru dotari

TIMISOARA. La doi ani de la semnarea contractului pentru unul dintre proiectele lasate ‘la cheie’ de fosta administratie, Primaria Timisoara anunta ridicarea primei crese noi din oras, din ultimii zeci de ani. Potrivit autoritatilor, noua cresa de pe Calea Bogdanestilor ar fi finalizata 80%.

CITESTE SI: Ar putea fi gata in 2027. Pot incepe lucrarile de restaurare la Castelul Huniade, cea mai veche cladire din Timisoara, monument istoric si simbol al orasului

Reprezentantii primariei precizeaza ca, in prezent, constructorul executa lucrari de finisaje interioare si de amenajare a curtii.

Va trebui organizata, insa, in perioada urmatoare si o licitatie pentru gasirea unei firme care sa asigure dotarile.

Cresa, realizata cu fonduri europene, urmeaza sa aiba parter si un etaj pe parcela de 3000 mp. Cladirea va avea o suprafata utila de aproximativ 1.100 mp si va gazdui, la parter, 4 sali pentru grupele de copii, 4 dormitoare, spații tehnice/depozitare, un spatiu multifunctional, cabinet medical, grupuri sanitare. La etaj vor spatii administrative, bucatarie, spatii tehnice/depozitare, spalatorie, spatii pentru socializare. Apa calda va fi asigurata cu ajutorul a doua centrale termice pe gaz, dar si cu ajutorul unui sistem cu panouri solare.

In jurul cladirii ar urma sa fie amenajata si o zona verde, de aproape 1800 de metri patrati.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Bine, boss! Samuiel the best! Cresa asta va fi imaginea de campanie la USR Timisoara!

  2. Bravo

    • Poate cu aceasta ocazie amenajează și străzile din zona care încă sunt de pământ!!

  3. Da, interesant… sunt curios si cum se va intra la cresa, probabil o cresa pentru pilosi. In momentul de fata daca vrei sa duci copilul la stat nu ai nici o sansa. Te duci sa il inscri si iti spune din start ca au bugetate maxim 20 de locuri si daca ambii parinti lucreaza si nu sunt divortati nu ai nici o sansa pentru ca nu te incadrezi si esti sfatuit sa duci copilul la privat…

  4. Timisoara are buget pe 2023. Consiliul Local a aprobat impartirea banilor, aproape 500 de milioane de euro. Sursa: OpiniaTimisoarei. Iar astia se lauda cu o cresa, intr-un articol de presa care nu indica BENEFICIILE SOCIALE ALE INVESTITIEI PUBLICE. Cum ar fi: numarul de copii care vor putea beneficia de ingrijire pe o serie, cate locuri de munca noi se fac, cat este valoarea totala a investitiei, care este zona arondata acestei crese etc. Un articol care nu spune nimic, informatii primite de jurnalist intr-un mesaj telefonic/internet, de la un „purtator de cuvant” sau „reprezentant de presa” dintr-o institutie publica, si ala platit din buget public. Succesuri. P.S. 500 milioane de EURO la ventilator, pe un an. Normal ca-i bataie la alegeri locale. Succesuri tuturor.

  5. Pentru comparatie: Bugetul Judetului Timis pe 2023, in proiect. Cum se impart 176 de milioane de euro si ce investitii noi vor fi facute. Sursa: Opinia Timisoarei. Conform datelor publicate de Primăria Dumbrăvița, comuna va avea un buget de 99.457.000 de lei. Sursa: dumbravitatv.ro. La Giroc: TOTAL VENITURI=82.680,60 mii lei. Sursa: giroc.ro. Deci, Girocul si Dumbravita au insumat un buget cat 20% din cel al judetului. Judetul are un buget cat aproape 30% din bugetul Timisoarei. Anul acesta, municipiul Lugoj are un buget record, de peste 910 milioane de lei. Sursa: ziuadevest.ro. Deci Lugojul are un buget cat tot judetul. Va fi batalie grea la alegeri. E groasa rau. Succesuri tuturor. P.S. Nu uitati sa va dati la gioale. Luati-va de copii, neveste, amante, neamuri, vecini. Ca sa fie bine. Da-le dreaq de programe si de respect. Ca e foamete mare. Costa o Tesla cat trei crese din astea. Iar cu munca, va zic eu ca nu o scoateti la capat. Hai, succesuri tuturor.