Noutati :

A fost desemnat un constructor pentru noul Terminal de Plecari Externe al Aeroportului Timisoara. Va avea 18 ghisee check-in, porti automate de scanare documente, 6 filtre de securitate si va costa 21 de milioane de euro fara dotari

25 martie, 2022 - 05:13 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Licitatie incheiata la Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara. A fost desemnat constructorul pentru terminalul de Plecari Externe.

CITESTE SI: Dominic Fritz, bun de plata dupa inca o infrangere in instanta. Judecatorii il pun sa-i achite despagubiri omului de afaceri Dan Dinu, caruia i-a pus ilegal lacatul pe usa berariei din Piata 700 din Timisoara

La licitatia lansata anul trecut in septembrie, s-au inscris 6 asocieri de firme, iar dupa evaluari a fost declarata castigatoare cea a firmei Concelex SRL din Bucuresti.

Valoarea contractului este de 83.837.628,71 lei fara TVA, adica aproape 20 de milioane de euro cu TVA.

Daca nu vor fi depuse contestatii, la inceputul lunii aprilie va fi si semnat contractul.

Noul terminal de plecari externe va fi construit pe o suprafata de 12.000 mp, va avea 6 filtre de securitate, 18 ghisee check-in si 6 porti de scanare automata a documentelor, precum si 7 lifturi pentru bagaje.

Din aceasta suma, cea mai mare parte reprezinta bani europeni prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 (POIM), Axa Prioritara 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, iar restul fonduri proprii ale aeroportului si de la bugetul de stat.

In total, constructia Terminalului de Plecari Externe de la Timisoara va costa aproape 21.000.000 de euro, cu TVA, suma la care se vor adauga dotarile.

In continuare este in desfasurare o licitatie pentru gasirea unui diriginte de santier. Aceasta a fost lansata la inceputul lunii martie.

 

In continuare este in procedura licitatia pentru achiziționarea serviciilor de dirigentie de santier, pentru supervizarea lucrarilor de constructie pentru noul terminal. Valoarea estimata a contractului este de 600.000 lei fara TVA, iar patru firme interesate si-au depus ofertele pana ieri (n.r. joi, 24 martie). Desemnarea se va face cel tarziu pana la data 26.04.2022„, transmit reprezentantii Aeroportului International Traian Vuia Timisoara.

Termenul de finalizare a Terminalului de Plecari Externe este 31 decembrie 2023.

Noua constructie va completa Terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja in exploatare incepand din 29 iulie 2021. Acesta are o suprafata totala de 4.383 mp, iar investitia s-a ridicat la 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale aeroportului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Tot fara jet bridge? De ce aeroportul din TM nu merita un asa upgrade, ne facem de ras in Europa cu scari manuale si culoare delimitate cu banda de avertizare