A fost desemnat un constructor pentru baza sportiva de 1,6 milioane de euro din zona Mircea cel Batran, la Timisoara. Foto

TIMISOARA. S-a incheiat licitatia pentru gasirea unui contructor pentru baza sportiva ce urmeaza sa fie amenajata in zona Mircea cel Batran din Timisoara.

CITESTE SI: Premiile Academiei Europene a Muzeelor, la Timisoara 

Firma a fost aleasa dintre cele patru oferte depuse la finalul lunii iunie, iar contractul urmeaza sa fie semnat dupa ce vor trece zilele in care pot fi depuse contestatii.

A fost incheiata procedura de achizitie pentru constructia bazei sportive situate pe strada Mircea cel Batran. S-au prezentat patru ofertanti, a fost desemnata societatea castigatoare cu care se va incheia contractul cu o singura conditie: daca in urmatoarele 7 zile nu va exista o contestatie! Multa lume asteapta trecerea directa la executia lucrarii, asa mi-as dori si eu! Da, ar fi mai simplu, dar legiuitorul a prevazut exact etapele care trebuie urmate, iar studiile de fezabilitate si proiectele tehnice nu pot fi ocolite. Adevarul este ca si atunci cand construim orice pentru noi, avem nevoie de toate aceste documente, doar ca, in privat, lucrurile merg mai repede. Stiu foarte bine ca toti anii scursi fara investitii în infrastructura sportiva au generat dezamagire si neincredere. Am trait si eu o asemenea dezamagire, dar va asigur ca acum lucrurile se misca in directia buna” a anuntat viceprimarul Timisoarei, Cosmin Tabara.

Viitorul complex sportiv va cuprinde un teren de fotbal, cu suprafata sintetica, ce va avea si o pista de alergare, dar si tabela de marcaj. Langa stadion urmeaza sa fie amenajat un teren de dimensiuni la mici pentru baschet, dar in zona vor fi amplasare si aparate de gimnastica in aer liber.

Valoarea estimata a lucrarilor pentru baza din zona Micea cel Batran se ridica la aproape 8 milioane de lei, adica aproximativ 1,6 milioane de euro, bani de la bugetul local.

Firma castigatoare va avea la dispozitie 17 luni pentru a finaliza investitia, din care 11 luni pentru executia propriu-zisa.

Noua baza sportiva e planuita sa fie construita pe un teren de 8.927 de mp.

In cadrul complexului urmeaza sa fie ridicata si cladirea administrativa pentru vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, o sala multifunctionala, birouri, un punct de paza si o zona de depozitare. Deasupra constructiei va fi amenajata o tribuna, cu 437 de scaune, dispuse pe 7 randuri separate, in 3 sectoare.

Vor fi si 25 de locuri de parcare pentru autoturisme si tot atatea pentru biciclete.

In zona urmeaza sa fie plantati 38 de arbori, un aliniament nou de vegetatie pe strada Ciocarliei, arbusti si gazon de tip rulou pe langa vegetatia existenta si va fi montata o instalatie pentru irigat zona verde. De asemenea, urmeaza sa fie amplasate banci si cosuri de gunoi si va fi montat si un sistem de iluminat ambiental.

Terenul a fost deja curatat, fiind demolate vechea tribuna metalica si cateva cladiri care se aflau in zona.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. dorel spune:

  Perfect …, asteptam stirea cu rezilierea contractului din lipsa de fonduri !!!
  HALAL Nație !!!
  Eu zic astia care mai sunteti la butoane sa lasati munca pentru generatia urmatoare .., voi ingropati-va in studii de prefazabilitate, proiecte si alte cele ca la astea sunteti buni !!!

 2. Remus spune:

  Spuneti numele firmei sa stim.daca este sau nu este teapa !

 3. Cris spune:

  O altă amagire pt timisoreni. Să spună domnul Tabără un proiect sportiv finalizat în ultimii ani. Polivalenta mică stă abandonată, stadionul Poli e în paragină, polivalenta mare peste 10 ani, stadionul Lego are 3 ani de licitații, iar acum că se apuca de el, desființează linia de tramvai din Ciarda Roșie…

 4. Lolo spune:

  Va fi ca cea din Soarelui, Sudului colț cu Rebreanu ? Adică finalizată 80% și apoi lăsată in paragina ???

 5. Mafiotu spune:

  Până la anul nu cred că vor începe lucrarile

 6. Idiocracy spune:

  Pe terenul respectiv se putea face un spatiu multifunctional, mai multe terenuri pentru diverse sporturi. Dar se pare ca se merge pe ambitia de construi primul “stadion” in TM ca mare realizare. Ok si asa, da sa-l vedem construit cat mai repede.