A fost anuntat castigatorul licitatiei pentru lucrarile ramase in aer pe a treia descarcare spre Timisoara de pe Autostrada Vestului la Sanandrei, de peste 50 de milioane de euro

TIMISOARA. O asociere de firme a fost desemnata drept castigator al licitatiei pentru contractul de peste 50 de milioane de euro pentru finalizarea lucrarilor la cea de-a treia descarcare de pe Autostrada Vestului spre Timisoara la Sanandrei.

CITESTE SI: ‘Sper sa se trezeasca la realitate. In 2 ani, Primaria Timisoara nu a fost in stare sa mute utilitatile la intersectia cu Drumul Boilor. Vrem sa dam drumul la circulatie pe tronsoane la Centura Sud’. Anuntul ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu

Reprezentantii DRDP Timisoara au anuntat vineri ca „Asocierea DRUMURI si PODURI BANAT S.R.L. & MAXAGRO CENTER SRL & OPR ASFALT S.R.L. & OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A., cu pretul de 221.457.969,30 lei, fara TVA„, adica putin peste 53 de milioane de euro cu TVA.

Aflat la Timisoara, vineri, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a spus ca, daca nu vor exista contestatii, in scurt timp, va fi semnat contractul pentru demararea acestui proiect de infrastructura pe care a reusit sa-l deblocheze.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 1 an pentru proiectare si executie. Noul antreprenor va face si expertizarea lucrarilor care au fost realizate de constructorul precedent.

La data rezilierii contractului anterior, in septembrie 2023, progresul fizic al lucrărilor era de aproximativ 25%.

Va reamintim, in septembrie 2023, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, rezilia contractul cu italienii de la Todini, dupa o serie de amenintari si pasuiri. Decizia a fost luata din cauza incapacitatii financiare de gestionare a contractului de catre antreprenorul Todini Costruzioni Generali S.p.A., lipsa utilajelor si dotarilor suficiente pentru asigurarea unui ritm de executie corespunzator, lipsa personalului cheie si a personalului muncitor.

Traseul drumului de legatura incepe cu 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de aproximativ 10 km.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. si-a bagat Grindeanu firma de casa la munca. nu degeaba s-a intalnic cu zifceak acum doua saptamani.

    • Grindeanule, uitate pe autostrada Sebes/ Sibiu unde repara MAX AGRO. 4 petice mici in unu mare te scutura de nu crezi ca poate cineva sa faca asa o repatatie. Uitate mai Grindeanule la Seciani/ Fibis. Drum facut tot de Max agro. Tote se dau la favoritii tai Grindeanule. Uitativa si cum peticesc nu le dati numai sa le faceti pe plac prietenilor. Vai soarta ei descarcare.

  2. Ha ha ha !

  3. Se pare ca lui Grinda ii plac italienii. Cate contracte cu italienii au fost anulate? De ce? Ca sa faca o noua licitatie grabita cu fima pe care o stie el (sau asocieri).

  4. Cat de tare …

  5. Ce tare ? ESTE 🙂

  6. Nu am auzit de firmele astea fantoma… Sper sa nu fie tot ca și Todini…