Noutati :

A doua maternitate noua din Timisoara, in linie dreapta. S-a semnat contractul

6 iulie, 2018 - 01:02 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Inca o investitie importanta, pe cale sa se concretizeze, la Timisoara: cea de-a doua maternitate nou-nouta din oras, realizata in cadrul Spitalului Municipal.

„Azi s-a semnat contractul pentru SF si PT cu termen de 5 luni, care ne va ajuta sa avem o maternitate. Cladirea va avea demisol, parter si 6 etaje. Va include 236 paturi, din care 150 pentru obstetrica-ginecologie, 16 terapie intensiva si restul neonatologie. Odobescu e cea mai mare maternitate din regiune, e de gradul 3 si preia multe cazuri din judetele vecine. In cadrul spitalului vor exista si alte compartimente, laboratoare, fertilizare in vitro, avem echipamentele pentru fertilizare in vitro, medicii sunt pregatiti dar nu am avut loc pana acum. Unele saloane vor fi cu 2 paturi si baie proprie, va fi bucatarie care va deservi maternitatea si sectiile la distanta si o spalatorie care va deservi tot spitalul. Pentru noi, care functionam intr-o cladire de peste 100 de ani, schimbarea va fi spectaculoasa”, a spus Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal.

Primaria Timisoara, in subordinea careia se afla Maternitatea Odobescu, nu a putut face investitii la fatada, cladirea fiind a comunitatii evreiesti. Iar acum, contractul de inchiriere pe care spitalul il are cu Comunitatea a expirat si trebuie renegociat. Pana acum, spitalul platea o chirie de 5.100 de euro pe luna.

Imediat ce vor fi intocmite studiul de fezabilitate si proiectul tehnic, se va putea demara licitatia pentru executia lucrarii.

„6 luni va dura licitatia pentru constructie. In primul semestru 2019 speram sa avem firma care va executa lucrarea. Va fi facuta pe bani de la bugetul local. Daca se va putea, suntem interesati sa absorbim fonduri europene. Pe fonduri transfrontaliere s-a transat lucrurile pentru maternitatea Spitalului Judetean. Speram sa mai creasca natalitatea si noi trebuie sa ne gandim la asa ceva. Cand se finalizeaza SF-ul, o sa avem costul estimat. Un cost mai aproape de realitate va fi cand avem constructorul, iar un cost exact il vom sti cand e gata lucrarea”, a spus Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Valoarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic se ridica la 361.000 de lei fara TVA, iar lucrarile sunt estimate sa dureze 2 ani. Suprafata pe care se va intinde spitalul este de 15.000 de metri patrati, la care se adauga 2.000 de metri patrati ce vor deservi zona administrativa.

In urma cu doar cateva zile, Consiliul Judetean Timis anunta obtinerea finantarii cu fonduri europene a unei alte maternitati care se va ridica in vecinatatea Spitalului Judetean.

CITESTE SI: Noua Maternitate Bega, in linie dreapta la Timisoara. Primele dezvaluiri despre cum va arata spitalul pentru mamici si bebelusi, pe 3 nivele. Se reia fertilizarea in vitroInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...