A crescut ajutorul de inmormantare

Cuantumul ajutorului care se acorda in cazul decesului unei persoane asigurate in sistemul public de pensii sau al unui pensionar a crescut de la 1 ianuarie 2018, de la 3.142 de lei la 4.162 de lei.

CITESTE SI: Atentie, Politia Locala Timisoara ridica masini. Tu unde te-ai parcat

Potrivit sursei citate, in cazul decesului unui membru de familie al acestora, cuantumul ajutorului de deces este jumatate din aceasta suma. Tot de la inceputul acestui an s-a majorat si termenul de onorare a solicitarii pentru acordarea ajutorului de deces, de la o zi la maximum 3 zile de la depunerea cererii.

Conform legii, ajutorul de deces se achita unei singure persoane care poate fi, dupa caz: sotul supravietuitor; copilul; parintele; tutorele; curatorul; oricare persoana care dovedeste cu acte ca a suportat cheltuielile ocazionate de deces, daca nu exista alta solicitare din partea persoanelor mentionate anterior.

CITESTE SI: I-a fost prea draga Romania. Irakian prins la Timisoara si expulzat din tara

In cazul decesului unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achita asiguratului sau pensionarului al carui membru de familie a decedat.

Citeste mai mult pe a1.ro

***

Daca ati fost martorii unui eveniment sau ai unei situatii neobisnuite care ar putea deveni subiect de stire, contactati-ne la [email protected] sau pe contul nostru de Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...