A cazut cortina la FEST-FDR2017, dupa 12 zile si nopti de teatru, de dans si de muzica, povesti si intamplari, la Timisoara

TIMISOARA. Una dintre cele mai frumoase sarbatori ale Timisoarei s-a incheiat. Teatrul National din Timisoara a fost vreme de 12 zile liantul care a adus impreuna artisti si spectatori, povesti si intamplari, zile si nopti de teatru, de dans, de muzica, intre 14 si 25 mai.

FEST-FDR2017 a stat sub semnul unui singur concept, cu nenumaratele sale implicatii: Identitatea. O tema generoasa, acuta in societatea si in istoria noastra de zi cu zi, o tema care a facut ca festivalul sa-si transcenda valentele pur culturale si estetice si sa devina un eveniment cu reale implicatii etice, sociale si civice. De asemenea, festivalul a contextualizat in cel mai practic mod spectacolul de teatru pe text romanesc in directiile artelor europene ale spectacolului, ca un punct major de convergenta al acestora.

Cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local al Municipiului Timisoara, festivalul organizat de Teatrul National din Timisoara a insumat 31 de spectacole, in cele trei sali ale teatrului, dar si in Piata Victoriei sau in Parcul Civic – spatii urbane transformate in scene de spectacol. Acestora li se adauga cinci ateliere in cadrul Concursului National de Dramaturgie, precum si trei lansari de carte. Nu in ultimul rand, tema festivalul a dat Teatrului National din Timisoara prilejul de a alatura festivalului o serie de spectacole din repertoriul sau, subsumate aceluiasi concept.

FEST-FDR2017 a oferit celor aproape 300 de artisti un spatiu generos de dialog si de intalnire. in acest fel, Teatrul National din Timisoara, impreuna cu cei aproximativ 10.000 de spectatori care i-au umplut salile si spatiile in aer liber, a demonstrat felul in care, prin tot ceea ce face, participa la construirea Timisoarei ca inima a teatrului romanesc si ca oras reprezentativ pentru cultura europeana.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.