A ajuns la 20% realizare cea de-a treia descarcare de pe Autostrada Vestului la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Ar trebui sa fie gata in martie 2023, iar luni de zile miscarea a fost slaba pe traseul soselei de 10 km care sa asigure o noua conexiune cu Autostrada Vestului la Sanandrei.
Daca la inceputul lunii august, drumul era la 10% realizare, acum a ajuns la 20%.

CITESTE SI: E in linie dreapta cea mai complicata etapa pe santierul de la Posta Mare din Timisoara. Palatul simbol al orasului se intoarce la frumusetea de odinioara. Ultimele imagini filmate de la inaltime. Video

La inceputul lunii decembrie, pe santierul drumului de legatura A1 – DN 69 Timisoara – Arad, stadiul de executie este de circa 20,2%. In noiembrie, au fost finalizate lucrarile in vederea descarcarii de sarcina arheologica, s-au executat lucrari la viitoarele pasaje si podete, precum si aprovizionare cu armaturi, balast si piatra sparta.
Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, nu s-au realizat lucrari la terasamente„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Inca din octombrie, Consiliul Judetean a finalizat licitatia pentru gasirea unei firme care sa proiecteze reconfigurarea intersectiei cu Drumul National Timisoara – Arad. Singura oferta a fost evaluata si contractul atribuit. Este vorba de IRICONSTRUCT, avand 3 subcontractanti.

Cu aproximativ 25.000 de euro, firma trebuie sa realizeze Studiul de Fezabilitate, Studiul geotehnic, cel topografic, expertiza tehnica si alte documentatii, inclusiv cadastrale, in vederea obtinerii autorizatiilor, respectiv a exproprierilor necesare amenajarii intersectiei DJ 692 cu DN 69.

***

Va reamintim, contractul pentru construirea noii descarcari de pe Autostrada Vestului la Timisoara a fost castigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind si singura companie care a depus o oferta in vara anului 2020. Lucrarea a fost adjudecata la pretul de 189.571.920,62 de lei (fara TVA), adica aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA, iar perioada de garantie a lucrarii este de 7 ani.

Traseul drumului de legatura incepe cu 300 m inaintea intersectiei existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier si se dezvolta pe directia Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de aproximativ 10 km.

Clasa tehnica a drumului de legatura este II, iar viteza prevazuta in proiect pentru acest drum este de 100 km/h.

Durata de executie a contractului, iscalit inca din ianuarie 2021, era de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor. Aceasta inseamna ca termenul de finalizare ar fi trebuit sa fie martie 2023, imposibil de respectat.

Drumul, cu cate 2 benzi pe sens, care va porni de la intersectia cu Sanandrei, va fi, practic, a treia descarcare de pe autostrada catre Timisoara, dupa Remetea si Giarmata. Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. ion spune:

  46 milioane de euro pentru 10 km?
  ar trebui sa-mi deschid firma de drumuri …

  • @Ion spune:

   Un pupincurist nu se pricepe decat la lins !.
   Stai pe curul tău ca îți prinzi urechile!

   • ion spune:

    nici de jigniri nu esti in stare :)))
    dupa cum zice si numele PUP-incurist se ocupa cu PUPatul :))
    gandestete ca e ca si preludiul tau catre alin nimica, asta inainte sa pui limbuta.
    lingau trist ce esti.

 2. Mesterul Manole spune:

  „Vor tranzita noua legatura intre 25.000 si 29.000 de masini, conform estimarilor din proiect.”

  Si apoi toate aceste masini vor tranzita Calea Aradului adaugate la cele care trec zilnic azi prin Calea Aradului.
  Dar cei din Dumbravita vor fi bucurosi ca la ei va scadea traficul o perioada de timp cel putin.

 3. Cam asa spune:

  Cap ai, minte la ce-ți mai trebuie? Asa zice un proverb romanesc. Ăștia care fac politicile de infrastructură n- au minte de doi bani. Aceasta descărcare trebui facuta dupa ce era terminată centura de vest a Timișoarei, despre care nici nu se vorbeste. Toate mașinile spre Timisoara, Sanicolau, Jimbolia si chiar spre granița sârbă se vor înghesui pe Calea Aradului. Halal sa va fie!

 4. Daniel spune:

  Cam 10% s-a realizat in 3 luni deci de incheierea acestui proiect putem vorbi peste 2 ani…