20 de sirene de alarmare publica vor fi cumparate de Primaria Timisoara cu peste 200.000 de euro. Goarnele trebuie sa reziste la temperaturi extreme, de la -25 pana la +60 de grade Celsius

TIMISOARA. Vrea sa imbunatateasca sistemul de alarmare publica din Timisoara si cauta acum un furnizor de sirene. Primaria a lansat o licitatie in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

CITESTE SI: Dispar benzi de circulatie in zona centrala, la Timisoara, si apar insule de verdeata pe strada care trece pe sub Bastion. Dupa prima licitatie ratata, administratia Fritz mai lanseaza una pentru proiectare

Se cauta o firma care sa livreze 13 sirene electronice de putere 1200W cu radio (115 decibeli la 30 m) si alte 7 de putere 600W cu radio (109 decibeli la 30 m). Acestea urmeaza sa completeze si sa reconfigureze sistemul de instiintare, avertizare si alarmare al orasului.

Conform documentatiei din caietul de sarcini, sirenele de putere mai mare trebuie sa aiba 8 goarne, iar cele mai mici cate 4.
Generatoarele de sunet trebuie sa fie construite din aliaj de aluminiu rezistent la vant, ploaie, lapovita, ninsoare sau temperaturi extreme, de la -25 grade Celsius si pana la +60 de grade Celsius.

Valoarea estimata a contractului este de 876.000 lei fara TVA, adica peste 200.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 7 noiembrie.

Va reamintim, iarna trecuta, la aniversarea Revolutiei din Decembrie ’89, la momentul festiv traditional al pornirii simbolice a sirenelor din Piata Victoriei, sistemul de alarmare nu a functionat.

A fost pentru prima oara in 32 de ani cand nu au sunat sirenele in ziua declararii Timisoarei drept primul oras liber de comunism din Romania.

CITESTE SI: Primul an in care n-au sunat sirenele in centru la Timisoara in amintirea zilei de 20 Decembrie cand devenea primul oras liber de comunism din Romania. Explicatiile Primariei. Video

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Spuneti cinstit ca sunt pregatiri in caz de razboi.

  2. creca ar fi mai ieftin sa o cloneze pe sosoaca si sa puna copiile in locul sirenelor. suna mai tare

    • Ar suna mai tare, dar nu cand trebuie, ci cand vrea ea.

  3. Pentru acest război mondial!!!! Europa și America se pregătesc de 12 ani!!! Restul este CANCAN

  4. Avem Roalert, cred ca mergea si un parteneriat cu BCOR sa traga clopotele. Chiar nu avem pe ce cheltui banii in extremitatea vestica a tarii?

  5. Este un monument de prostie sa dai atâția bani pe trompete ca să urle ce? Ca vin avioane, tancuri și trebuie să ne adapostim?? Să ne adapostim unde? La crama 700 sau beciul domnesc poate. Idioți cu carul și mai josnici decât comuniștii.