Alti copaci taiati in numele modernizarii si padure de stalpi de iluminat pe Bulevardul Cetatii, la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Prind contur primele trotuare, au mai cazut sub drujbe cativa copaci, iar multimea de stalpi de iluminat montati isca nedumerire in randul trecatorilor pe bulevardul Cetatii din Timisoara, a carui modernizare e in linie dreapta, iar santierul trebuie sa se incheie in septembrie anul viitor.

CITESTE SI: Operatiunea Lego’ pe Calea Bogdanestilor, la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

In acest moment, obiectivul de infrastructura a ajuns la aproximativ 63% realizare.

Cum liniile au fost deja montate pe aproape toata lungimea strazii, in ultima perioada s-au facut progrese la trotuarele de pe portiunea Torontalului – Matei Basarab si s-au finalizat instalatiile subterane de telecomunicatii. Au fost insa sacrificati alti copaci.

FOTO: Forum STPT

In zona intersectiei cu strada Amforei, multimea de stalpi de iluminat montati pe Cetatii i-au contrariat pe trecatori. Mai multe imagini au fost postate pe forumul STPT unde oamenii si-au exprimat speranta ca lucrurile nu vor ramane asa pana la finalizarea reabilitarii bulevardului.

Proiectul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii a fost intocmit de fosta administratie si revizuit si modificat de catre specialistii lui Dominic Fritz inainte de a incepe lucrarile.

Traficul se desfasoara in continuare pe partea dreapta a bulevardului Cetatii dinspre str. Gheorghe Lazar spre Calea Torontalului, iar pe partea stanga a bulevardului Cetatii se circula in regim de sens unic de la str. Gheorghe Lazar pana la intersectia cu str. Matei Basarab. Aceste masuri de circulatie se mentin pana in luna noiembrie.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, vineri, ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

***

Va reamintim, lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si sunt prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii. Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020.

Porr Construct e lider de asociere, iar tert este Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti sunt Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.

In total, trebuie refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.

Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuie sa fie gata in septembrie 2023.

Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cred ca este favorit pentru pentru premiul Stalpul si Metrul.

    • Stati linistiti cand se va deschide vor uita toti de copaci si verdeata, asa este peste tot la toate proiectele din Timisoara, nu mai ai acelasi numar de copaci sau spatii verzi…

    • Asta nu cumva e tot proiect al giganticului Robu, cu care se lauda Fritz fara merit? Ca asa ne tot canta trupa de acompaniament a chitaristului pletos…

    • Pai USR-istii au revizuit proiectul asta ca ziceau ca robu nu l-a facut bine, ca au facut modificari sa fie cum trebe. Pai ce drac au schimbat ca parca nu arata cum trebe, benzile sunt inguste, parcarile la fel… rahat pansat face fritz

  2. Robu e clar mana intai drujbistului orasului , saboteaza din umbra .

  3. sa vina domne pesedeu nu se mai poate asa ….sa nu uite sa antifoneze gardurile de langa .
    Gardul unui cimitir din Craiova, izolat termic și fonic .

  4. Devenim- step by step – Tokio-ul Romaniei;
    Tokio vine de fapt din limba română:
    toc-io = tocatul ub
    Nui produs … adică … de exemplu toți banii pe care îi am, îi iau, ….

  5. Confirm si de data asta ca Fritz e de vina, mai bine esti castigator nefacand nimic cum fac eu la CJT decat sa te apuce pandaliile cu santiere si alte proiecte , prea mare bataie de cap .
    De aici monitorizez activitatea neamtului poate prind si eu un covrig de la Bucuresti .

  6. trecem de la palmisoara , semaforisoara la stalpisoara .

  7. Acest usr-ist netrebnic ,fritzake pe numele lui,e blestemul frumosului nostru oras…..In doi ani de mandat,a distrus urbea,mai abitir ca inaintasii lui in 30 de ani!!Cei care l-am votat,meritam sa ne dam cu capul de pereti!!!

    • Tu sigur nu l-ai votat, dar dacă chiar vrei sa-ți dai cu capul de perete, nu te oprește nimeni, nu e nevoie sa-l invoci pe DF.

  8. Inteleg sa se taie cativa copaci cand acestia incurca proiectul dar ca sa pui stalpi de iluminat la distanta asa de mica intre ei e ridicol. Asta ca sa nu zic ca trebuie scazut consumul de curent si atunci ce vor face? Vor aprinde unul da unul ba ca pe vremea lui Ceausescu? Asta fiind pasul de dinainte de a stinge iluminatul stradal de tot…

  9. George Simion PRIMAT AL ORASULUI , ASTA E SOLUTIA

    • Simion nu se califica, pentru ca nu apartine clasei primatelor…

  10. Stâlpii țin umbră în locul copaciilor

  11. S-au gasit acuma toti „specialistii” ca sa comenteze ceva, sa se dea ion stamba.
    Unii vad numai stalpi de iluminat aici, altii se supara ca s-au taiat copacii ca sa se largeasca strada, Unii iare vad vina la Robu (care de fapt a fost cu conceptia proiectului) si altii vad vina la Fritz, ca asa e frumos si face placwere sa dai cu rahat pe altii.
    Eu vad stalpi de inaltimi si tipuri diferite, deci pe unele se vor pune becuri, pe altele se vor pune indicatoare rutiere, pe altele se vor pune semne de circulatie.
    Cat despre pomii taiati? Pai cum sa largesti strada si sa lasi si pomii acolo? Poate facea insule de verdeata in mijlocul strazii, ?
    Sa vedem ce pomi va planta Fritzu dupa ce e gata santierul. Ca betze de grosimea degetului mijlociu era specialitatea lui pleata-n vant. Eu am vazut ca asta , adica Fritzu, stie ca se pot planta si pomi mai mari. Nu va fie frica, ca nu va aparea Fritzu cu macaraua sa scoata si sa replanteze pomii, asa cum a facut unul din Bocsig. Cred ca suntem in cartea recordurilor cu metode noi de transplant pomicol.

  12. Doamne cata prostime in orasul asta !! 😂 toti stiti sa va dati cu parerea…. atata timp cat au fost plantati fara un aliniament , haotic… este necesara taierea unora pt executarea proiectului , sa relocat retele, parcari etc… strada clar sufera miodificari… imp e sa se replanteze noi, si sa se aibe grija sa se prinda!!

  13. Astia nu vor sa renunte la imbecilitatea cu intersectie semaforizata in cruce la intersectia cu Gh. Lazar. Se vede clar din filmare ce cozi se produc acolo. Oricum benzile de circularie deschise sunt inguste, daca pe locurile de parcare isi scoate vreo masina dosul se face ambuteiaj. Copacii seriosi au ramas, sa nu fim carcotasi. Ritmul lucrarilor este in schimb de banat…..

    • Dacă renunți la semafoare, ce faci cu tramvaiele, le bagi și pe ele in giratoriu ? dacă giratoriul e soluția pe care o dorești.

      • E vreo problema sa ramana tramvaiul prin mijlocul sensului…la cat de rar circula nu ar afecta cu nimic.
        In toata lumea se fac sensuri giratorii si se renunta la semafoare si intersectii in cruce din varii motive unul fiind si siguranta pe langa decongestionarea traficului…Dar cu administratori ca in TM ce sa si faci.

        De ex. la Str. Macin in zona Muzeul Satului au „decongestionat” total traficul…de cand i-au dat drumul la ora 7.30 e totul blocat.

    • Foartre bun. Numele, nu comentariul. Cred ca au mai cerut asta vreo zece, in ideea ca daca ei nu circula cu tramvaiul acesta nu exista, deci nu trebuie gandita circulatia si pentru el.
      Sa ne intelegem, circulatie gandita. Nu verde pentru tramvai doua minute, cu rosu la toti ceilalti, inclusiv cand nu e niciun tramvai in regiune. Se poate face, numai ca cei care sunt platiti sa faca semaforizarea nu vor sa moara de surmenaj.

  14. Profitu se face pe numaru de stalpi. Nu conteaza ca vor disparea peste 3 ani, banii s-au dat

  15. In localitatea Sandra un primar demis pentru incompatbilitate a dispus taierea unor copaci seculari, iar lemnul l-a donat celor ce slugaresc la el acasa.
    Motivatia: se va construi un parc acvatic…la sfantul asteapta.
    Si asa pe acest infractor nu-l ia nimeni la intrebari. Este suspendat dar se tine ca scaiul de scaun.