Cand soferii urca cu masina pe trotuar… Accident pe pista de biciclete, in plin centru, la Timisoara. Video

TIMISOARA. Respectul in trafic, marfa rara. Un biciclist care mergea regulamentar, pe pista ce inconjoara centrul Timisoarei, s-a izbit de masina unui sofer care urca pe trotuar.

CITESTE SI: Sofer batut de un biciclist la Timisoara. De la ce a inceput scandalul. Video

S-a intamplat marti dimineata pe strada Piatra Craiului.

O dubita parcata aiurea, cu un colt pe trotuar, a obturat vederea soferului dornic sa intre pe strada pietonala Paulescu, traversand pista de biciclete, care pe o portiune, din pricina unor lucrari in zona, a ramas nemarcata, insa ea continua.

Biciclistul care venea catre bulevardul Republicii a intrat in plin in autoturism.

Momentul impactului a fost filmat de o camera montata pe ghidonul bicicletei.

Din fericire, biciclistul purta casca de protectie si a fost ranit usor.

Imaginile ne-au fost oferite de un cititor opiniatimisoarei.ro care vrea sa traga un semnal de alarma cu privire la atentia si respectul din trafic, intrucat accidentul putea avea urmari grave.

CITESTE SI: Recunoastere pentru Timisoara, a treia oara, la Bruxelles. Proiectul prin care au fost aduse tramvaiele Bozankaya, exemplu de buna practica in Europa 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In primul rand soferul nu se urca pe nici un trotuar ci vroia sa mearga pe Piatra Craiului care e strada cu sens unic exact in directia aia, ca de aia l-a lovit cu fata. Acum, acolo pista de biciclete intersecteaza o strada cu sens unic, deci ma gandesc ca ar trebui sa cedeze prioritatea si nu soferul sa ghiceasca ca pe acolo o sa vina un biciclist care nu o sa opreasca sa se asigure. Respectiva pista de biciclete din ce se vede pe filmare…se opreste direct in strada aia fara nici un semn. Nu e vorba de respect aici…e vorba despre atentie si la faza asta biciclistul nu a fost atent deloc.

    • tu nu mai vezi bine. asina aia s-a bagat pe pista si pe trotuar cand a facut stanga. strada era drept inainte. cand schimbi directia nu mai ai prioritate!

      • Pista aia, dupa cum bine vezi pe filmare se termina exact ca in dorul leli in strada aia. Si nu e trotuarul acolo….e carosabilul de pe Piatra Craiului.

    • Daca e strada cu sens unic sa te dai din fata masinilor ca pieton ca nu ai nicio trecere. Astept sa iei amenda ca ai traversat neregulamentar strada acolo.

      • Pai daca nu sunt marcate…da, cam nu ai cum sa treci regulamentar strada. Idea e ca in strada aia reglementata intrarile trebuie sa aibe semne…

  2. Articol mintit total : ala nu e trotuar, e strada Piatra Craiului. Pista de biciclete se termina , biciclistul nu are prioritate. Domnule biciclist, mai bine atrageti atentia asupra inconstientei biciclistilor decat sa va dati victima. Nu e moral sa mintiti in halul asta. Daca nu aveti cunostinte de cod rutier, poate e mai bine sa cititi cate ceva. Doar daca stiti legea puteti sa evitati o drama, nu ca vi se pare ca aveti permanent si peste tot prioritate. Asa cand te crezi atoatestiutor dar nu ai haba de nimic.

    • Cum zicea altul mai sus, sper sa iei amenda ca pieton pe strada aia pentru traversare neregulementara.

  3. Cand s-a asfaltat acel drum, nu s-a mai trasat pista de biciclete, deci biciclistul avea tot dreptul sa circule pe acolo. Soferul nu „urca pe trotuar” ci intra pe o zona de acces pentru riverani (nu se stie daca e chiar riveran). Cert e ca duba aceea nu avea ce cauta acolo.

  4. desi nu pare, e vina biciclistului. daca in locul masinii respective era o femeie cu un carucior? daca nu ai vizibilitate ( si nu avea ) reduci viteza pana te opresti si te asiguri ca e ok. dpmdv cea mai mare parte a vinei o are dubita alba care e parcata aiurea ” doar 2 secunde b0$$ „. + vad ca e plina timisoara de handicapati.

    • Dubita aia e parcata permanent acolo si obstructioneaza vizibilitatea atat soferilor cat si pietonilor si biciclistilor. Si acolo este pista de biciclete, atata tot ca nu mai sunt marcaje in urma lucrarilor care sau facut recent, asta i seamna ca soferul trebuie sa se asigure si sa cedeze prioritate biciclistilor si soferilor.

  5. Pentru toti popandaii de mai sus, care sunt mai catolici ca Papa, stiu exact legile, se comporta exemplar, merg la biserica si planteaza copaci : in tarile civilizate oamenii au mai mare grija la biciclisti, pistele nu se „termina brusc”, iar unde chiar se termina soferii sunt mai precauti, chiar daca „biciclistul nu avea dreptate”. In felul asta se fluidizeaza traficul si se incurajeaza lumea la pedalat. Daca mereu gasim cate o problema la comportamentul pietonilor si biciclistilor si ne excitam ca avem dreptate ca soferi, ramanem la coada carutei. Sa fiti iubiti.

    • Din cauza dubei albe, soferul nu avea cum sa se asigure (indiferent ca ar fi vrut sau nu sa faca asta).

  6. Plin de soferi pe aici. Mergeti dracu si predati carnetul ca voi omorati oamenii. Asa sunt soferii, s-ar urca cu masina si in bloc, numai grasi infecti ce le sta burta peste volan.
    Sper sa ia cu executare pt. tentativa de omor soferul pacii.

  7. Pe acea strada riveranii au accesul permis.
    Viteza pare cam mare pentru o pista pe trotuar. În locul mașinii putea fi un copil.
    Eu merg cu bicieta cu miinile pe manetele de frina. Asta m-a ajutat sa evit multe accidente/incidente.

  8. Ăștia din comentarii care ziceți ca aia e strada cu acces auto și se termina pista aveți probleme neuronale, nu ati mai trecut prin centru de la revoluție, refuzați realitatea.. Pista se oprește brusc pentru ca a fost asfaltat și marcajul nu a fost desenat, acolo e pista continua pana la semafor proștilor, și nu numai atât e interzis accesul mașinilor pe strada aia prosti ce sunteți ferească Dumnezeu de ne avortați dobitoci

    • bai gunoi avortat traiesc pe acea strada decand ma stiu ,,,si da nu e nici pista si nici trotuar ,,iar riverani pot intra pe acea strada

    • Noi suntem prosti ca, nu stim ca acolo au uitat sa se traseze pista de biciclete….daca era un sofer din Cluj, si el tot prost era ? Daca vine un strain, care are apart inchiriat acolo, si e riveran….cine e vinovat ? Strainul ca nu stie ca acolo….e pista netrasata ? Biciclistul e vinovat 100%…pentru ca a intrat intro zona unde nu avea marcajul cu pista ( ca acolo ERA, e una…dar acum, NU e), pentru ca desii e clar ca nu are vizibilitate, el tot cu viteza merge ( masina s-a oprit, el da in masina)…din pacate biciclisti si trotinetistii sunt foarte indisciplinati, nu au nici cele mai elementare cunostinte despre circulatia pe drumurile publice….pt ei zebra e pista de biciclete, daca pista se termina si continua 6 metrii mai msi departe, ei au dreptul sa treaca, merg pe sosea desii au piste de biciclete …clar, mai sunt multe de facut pentru biciclisti….dar, asa cum eu imi asum ca o sa dau si intro groapa cu masina, asa sa-si asume si ei necunosterea legilor.

  9. Sunt biciclist de o viata, conform filmarii biciclistul avea timp sa franeze sau macar sa traga de ghidon spre dreapta, n-a facut nimic. Putea fi un pieton in fata lui, un batran, sau cum zice cineva mai sus, o femeie cu un copil mic in carucior.
    Sunt multe cazuri de accidente auto, unde scuza e: m-au orbit farurile masinii care venea din sens opus, sau mi-a intrat soarele in ochi. La volan sau la ghidon, trebuie sa circuli cu viteza care-ti permite sa opresti in limita spatiului vizibil, sau macar sa ajungi dupa franare la o viteza la care accidentul sa nu fie grav. Stiu ca multi ma vor critica aici, dar eu asa merg. Intamplarea face ca o singura data am lovit o masina, a fost tot pe strada Piatra Craiului, sunt mai bine de 40 de ani de atunci.

  10. nu este nici pista si nici trotuar iar zmeul de pe bicicleta nu avea franele la el? sau cocalari nu stiu ce sunt acelea frane? si da masina apartine unui riveran care ce sa vedeti au voie sa intre pe acea strada ,,,dar voi presa vreti sa gasiti un subiect in orice eveniment fie el minor sau grav ..

  11. Iar e plin de comentarii politice, păcat! Un singur lucru e cert – trebuie să fii tâmpit, pieton, biciclist, trotinetist – să crezi că nu există și tâmpiți de șoferi – ca să circuli așa. Hipsteri idioți. Căutați accidente, javrelor.

  12. La cum conducea biciclistul pare un film demonstrativ, ce pericole intampinam dar avem casca. Dubita alba parcata dean-boulea trebuia sa-l faca sa incetineasca. Soferul intra usor tot din cauza acelei dube. Indiferent ce conduci, trebuie sa mergi pe 100% vizibilitate, in caz contrar incetinesti sau opresti.

  13. Da acolo era pista pana la semafor….zilele trecute s-a asfaltat si ai au intrerupt pista care ducea pana la semafor…nu au mai trasat pe asfaltul proaspat turnat pista …pista aia e dintre cele mai vechi din TM cred ca are vreo 10 ani…

  14. acolo e pista doar ca au reasfaltat zilele trecute si nu au apucat sa traseze pista in acel loc
    de vina ar fi cei de la drumuri ca nu au refacut marcajul in timp rezonabil, ala cu masina nu a incetinit destul, impiedicat si de duba alba sa vada biciclistul. concurs de ghinioane si neatentie de la unul si altul

  15. eu zic ca Putin l-a indemnat pe soferul saparatist sa isi mareasca amprenta de carbon accelerand nejustificat pe zona dedicata eroilor pe doua roti care au fost faultati ( din nou .. ) de catre organele non-eco ale ocultei mondiale stergand practic din putinii metri in care se pot simti si ei in siguranta.

  16. Sper ca biciclistul asta nu are si carnet de conducere .., sau de aia merge pe bicicleta ca o fi ramas fara el., se vede clar cat e de prost, nu mai trebuia sa trimita filmul la redactie sa vada asta si restul lumii!
    In coltul intersectiei este o dubita parcata (al 2lea principal vinovat de incident dupa biciclist) care obtureaza orice vizibilitate , iar boul de biciclist trece in viteza fara sa ii sugereze creerasul un minim instict de conservare ca ar trebui sa reduca totusi viteza .., soferul a facut-o si se vede ca masina a oprit complet inainte ca tontul de biciclist sa intra in ea !!

  17. Biciclist prost care crede că toată lumea trebuie să aibă grijă de el!
    Când pista se termină, caști ochii, oprești, te asiguri, apoi treci!