S-a ‘transat’ parcarea supraetajata din centrul Timisoarei. Pentru parcela de 500 mp, Consiliul Judetean da un teren de 5 ha Primariei, care va amenaja o pepiniera

TIMISOARA. Consiliul Judetean si Primaria Timisoara par sa fi ajuns la o intelegere cu privire la parcela de 500 de metri necesara pentru construirea unei parcari in plin centrul orasului.

CITESTE SI: Recunoastere pentru Timisoara, a treia oara, la Bruxelles. Proiectul prin care au fost aduse tramvaiele Bozankaya, exemplu de buna practica in Europa 

In urma intalnirii dintre comisiile de negociere, cele doua institutii au ajuns la un acord pentru un schimb de terenuri. Primaria va ceda parcela de pe strada Sf. Ioan, intre Hotel Timisoara si Iprotim, si va primi la schimb un teren de 5 hectare in apropierea Timisoarei.

Odata cu terenul primit de la primarie, Consiliul Judetean va putea continua planurile de construire a unei parcari de 4 etaje peste drum de Hotel Timisoara.

Parcela de teren pe care o detine Primaria in zona centrala va fi data la schimb pe un teren de 5 hectare in apropierea Timisoarei, detaliile urmand a fi stabilite. Consiliul Județean va putea merge inainte cu o parcare multietajata pe un teren langa Piata Operei care va fi in folosul tuturor timisorenilor„, a transmis primarul Dominic Fritz.

Pe terenul pe care il va primi, municipalitatea urmeaza sa amenajeze o pepiniera, unde vor fi crescute copaci, flori, plante ce vor inzestra spatiile verzi din oras.

Odata cu obtinerea acestui lot de teren, ar trebui sa ridice, conform planurilor, o parcare de 4 etaje, care ar urma sa coste 16,1 milioane de euro plus TVA.

Urmatorul pas pentru parcarea din centru il reprezinta contractarea serviciilor de consultanta, intocmirea documentatiei si raspunsurile la clarificari, estimate la 135.000 de lei plus TVA. Apoi ar urma intocmirea PUZ-lui, procedura de achizitie si constructia propriu-zisa a parcarii, care in total nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Fostul teren al Horticulturii folosit mai demult ca pepiniera (5 hectare) a fost dat unor privati de catre Robu, caz semnalat in 2014 de insusi Andrei Dragila, fostul director al Horticulturii. DNA nu are nimic de zis?

    • Gunoi fardat, aici este vorba despre cu totul altceva! Dacă terenurile de la Horticola ar fi fost date ilegal era de mult DNA pe urmele lui Laie.

      • Aveti foarte mult umor, sau poate naivitate galopanta.

  2. 3 ani mai verisorilor sa faceti o parcare? Luati legatura cu baietii ce au construit Mall-ul si cladirile aferente.

    • O sa fim norocosi daca o fac si pe asta. Chiar crezi ca se vor misca asa de repede ?

  3. va face parcarea cum a facut drumul din Giarmata spre TM , stadion , sala pulivalenta ….marea realizare a lu Nica este parcarea de 2 biciclete de langa CJT .

    • Parcarea se va face, si inca repede. Motivul nu aparte in acest ziar, citez din altul: „Instituția (CJT) ar urma să concesioneze lucrările și exploatarea parcării unei firme private, care va trebui să achite 120.000 de euro pe an redevență.”