Papricas pe saturate, purcelusi la protap, carnati, vinuri alese si tuica, la cel mai asteptat festival al toamnei de langa Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Cea de-a XII-a editie a Festivalului Papricasului, Vinului si Tuicii, care se desfasoara in acest sfarsit de saptamana la Buzias, la aproximativ 30 de kilometri de Timisoara, a adunat lume puhoi in cele doua zile.

CITESTE SI: Premiera. Istoria Timisoarei cuprinsa intr-un calendar de jurnalistul Zoltan Kovacs: ‘In fiecare zi a anului este prezentat cate un eveniment important, este ilustrata cate o personalitate, o cladire care se leaga de acea data’

Pofticiosii s-au inghesuit sa guste din ceaunele doldora de papricas, iar cei mai norocosi au prins si loc la mesele pregatite pentru acest festival. Avand in vedere numarul mare de oameni care s-au dus la Buzias este evident ca dupa doi ani de pandemie le-a lipsit un astfel de eveniment.

Pe langa ceaunele cu papricas de toate soiurile, gratarele au sfarait incontinuu, pline de ceafa, cotlet, mititei, coaste de porc sau aripioare de pui, iar alaturi, purcelusii de lapte s-au perpelit la protap, deasupra carbunilor bine incinsi.

Dar nu numai bucatele au fost vedetele festivalului de la Buzias, ci si vinul stors cu maiestrite din strugurii de pe dealurile Silagiului. Nu a lipsit, insa, nici tuica facuta din diferite fructe, care mai de care.

Organizatorii au pregatit si un concurs pentru cele mai bune preparate, dar si alte surprize, iar muzica populara a mers de minune cu bucatele.

Actiunea a fost cofinantata de Consiliul Judetean Timis, prin programul TimCultura 2022.

Video: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Aia-i tatiii, capitala europeana cu mancare de evul mediu si preturi de restaurant :)))))

  2. Mergi acum, pana poti, peste 10 ani, in ritmul in care ne inmultim in zona, o sa fie cam complicat…pina ajungi, pina gasesti unde sa parchezi, pina stai la coada(poate se termina inaintea ta), iesi mai bine si te saturi mai repede daca-ti gatesti papricasul acasa….

  3. Mai mare rusinea centrul Timisoarei miroase ca si cantina saracilor, numai fum si ulei ars . Unde sunt banateni de alta data ? unde este orasul curat plin de flori , cu oameni civilizati si cu bun simt ! Va inghesuiti la fasole si ciolan de parca a venit foametea si nu ati mai mancat de 1000 de ani !

    • In articol e vorba de Buzias !!!

      • Păi depinde de direcția vântului, mirosul din Buziaș ajunge până la Timișoara.🤥

  4. Îți dai seama când vin turiștii în 2023 la capitala europeană și noi îi luăm cu purcelușii de lapte la proțap „mai broder ui tuc it from moders milking, and kill it, luc cadaver! ui ar greit contri”

  5. A mai fost aia cu rulotele de mancare in Libertatii … 50 de lei un burger 20 de lei o clatita :))

  6. Timișoara – Buziaș și invers șoseaua constipată total pentru o portie de papricaș la 25lei….100 de mașini au trecut bară în bară spre Timișoara… una nu m-ar fi lasat sa ies de pe drumul Dragșinei…..
    oameni nesătui, parcă nu mai aveti mîncare acasă

  7. Asa si? Azi plangeti ca numai aveti banii de paine…:D:D asta e….cum draq sa spuneti papricas si faceti CEAUN :D:D:D Duminica a trecut iar sa consumat niste bani…si scoala ramane inchisa in iarna pentru ca nu are primaria banii de incalzire…..dar pe prostiile gasesc bani tot timpul….asta da Romania….proitatiile prostiilor

  8. Bună seara, am mers duminica la pranz cu familia la Festivalul Papricasului , dar, din păcate, nu am găsit la standuri niciunde papricaș …..doar gulaș de vită , de vânat sau de porc !!! Nu, mulțumesc, asa nu !! Aveam impresia că sunt la Szeged ! Preturi mari, 25 lei porția, alt ex ce kmi vine acum în cap e clătitele cu gem finetti sau mai știu eu ce…..la fel, 25 lei ! Scump, oameni buni, foarte scump !! E bine totuși că au închis circulația pe strada principală, puteai sa te plimbi. Parcul renovat parțial , dar mai e mult de lucru …… Primarul dorește să facă, dar lucrurile merg foarte , foarte încet !!