Abonatii Colterm, linistiti de administratia Fritz cu filmari facute cu drona. Imagini din aer cu primul tren cu carbune ajuns la Timisoara de la Motru. Video

TIMISOARA. La inceputul lunii septembrie, reprezentantii Primariei Timisoara anuntau ca au inchiriat o rampa in gara din Motru unde sa depoziteze si sa incarce carbune pentru Colterm in aceasta iarna, sustinand ca aceasta ar fi o metoda ‘inovativa’ sa evite speculantii de pe piata combustibililor.

Pentru platforma, municipalitatea plateste 1.080 de lei pe luna chirie.

Vineri, primarul Dominic Fritz le transmite timisorenilor pe Facebook ca a sosit la Timisoara si primul tren cu carbune de la Motru. Mai mult, a postat un clip video infatisand garnitura filmata din toate unghiurile, de la inaltime, care sa-i intareasca cele scrise, dar si pentru a-i linisti pe abonatii Colterm, incredintandu-i ca vine carbune la societatea de termoficare.

„Primul tren cu cărbune încărcat în gara pe care am închiriat-o în Motru a ajuns în această dimineață la Timișoara.
Aceste trenuri vor veni toată iarna, cu cărbune cumpărat direct de la producători. Colterm a făcut și stocuri de urgență peste vară, de 45.000 de tone cărbune și 22.800 MWh de gaz. Am închiriat gara pentru a avea un flux continuu de transporturi de cărbune în tot sezonul rece”, le transmite Dominic Fritz pe Facebook timisorenilor abonati la sistemul centralizat de incalzire.

Edilul adauga ca s-au facut reparatii la cazanele CET Sud si au continuat lucrarile programate de ani buni pentru retehnologizarea retelei si reaminteste ca a fost depus un document de intentie privind posibila pentru producerea in cogenerare la Colterm, energie electrica si termica, pentru care spera in fonduri prin PNRR, 230 de milioane de lei.

Administratia ar putea creste pretul la gigacalorie in plina iarna la Timisoara

Deocamdata, stocurile de carbune pentru aceasta iarna sunt la sub 20 la suta din necesarul de 250.000 de tone anuntat de reprezentantii societatii de termoficare.

CITESTE SI: Dintr-un necesar de 250.000 de tone de carbune pentru a incalzi Timisoara toata iarna, Colterm anunta ca are acum in stocuri 45.000 de tone. Ar putea creste pretul gigacaloriei

Reprezentantii Colterm au transmis in urma cu cateva zile ca, asa cum anuntase administratia Fritz inca de acum o luna, e posibil sa creasca pretul gigacaloriei la Timisoara in plina iarna, daca Guvernul nu introduce furnizorii de agent termic in sistem centralizat in schema de plafonare a pretului la curent electric.

Totodata, nu este exclus nici ca la Timisoara sa ramana iarasi in frig locuinte, scoli ori spitale.

Dorim sa facem si pe aceasta cale un apel catre factorii decidenti, in speta parlamentarii din Camera Deputatilor, pentru indreptarea erorii aparute la inceputul lunii septembrie, prin care furnizorii de agent termic in sistem centralizat au fost eliminati din schema de plafonare a pretului pentru energia electrica. Lasarea termiilor in afara acestei scheme va conduce la cresterea preturilor pentru energia electrica cu pana la 500%, punand astfel presiuni semnificative pe actualizarea pretului Gigacaloriei sau, mai grav, periclitand insasi functionarea in regim de continuitate a activitatii„, a transmis administratorul special al Colterm Cristian Amza.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cuuum? Se eu ce mai urlu? Unde? Ce? Minciuni! Hotiiiiiii! Sigur este o filmare mai veche undeva in tara! Sigur este pamant acolo! Huoooo!

    • Adevarul este ca au scazut costurile mult la aceasta achizitie pentru ca au inchiriat direct si nu au mai adus marfa (carbune si gaz) prin interpusi, cum se intampla pe timpul PNL, iar firma care aduce aceasta marfa castiga un profit frumos in detrimentul Timisorenilor dar la adapostul celor din conducerea de pe atunci a primariei (Robu and Co.)

  2. Na, ca mor astia de la PNL si PSD ca vine carbune si va fi caldura la iarna.
    Ce sa mai gaseasca? Ca au incercat cu curatenia si a iesit prost.
    Au incercat cu strazile, asfalltatul , si a iesit prost.
    Au incercat cu cultura , si a iesit prost
    Au incercat cu parcaarile, si a iesit prost. A facut Fritz si parcari si a reorganizat sistemul de parcare, si iar s-au vazut astia numai cu „faramiturile” cu parcarea cu riveranii dupa ora 17.00.
    Au incercat cu Organigrame contestate, si a iesit prost.
    Bai , ciumetilor, daca va da caldura la iarna fritzul, puteti sa va bagati deshtul undeva, ca sa aveti ce mirosii!
    Daca se face si fantana cu pesti se vor arunca de la etaj, ciumetii lu Nimica.
    Nici HAUR-istii cu vizitele lor innopinante la sediul Primariei nu va mai ajuta.
    Cumparativa bemweuri si puinetile pantografe si plimbati-va prin oras pe sinele de tramvai. Sa mai vorbeasca si lumea de voi!

    • Postac. Iti urez sa te bucuri toata viata de asfaltul lui Fritz, de curatenia lui, de regulamentul de parcare si de caldura pe care o tot da in apartamente. Pana una alta, orasul e mizerabil, pe strazi importante iti rupi rotile, iar caldura in calorifere e, acolo unde e, un pic mai putina decat cand deschizi geamul. Desteptule.

      • Pe care străzi importante îți rupi rotile ? Alea care sunt in reabilitare ?

        • Bah trotinetistule, postacule, prostacule! Sunt gropi pe toate strazile din Timisoara, dar normal ca nu le vedeti. Pe vremea lu prostu de robu pozati toate gauricile, acum nu exista ca pe timpu lu DoNIMIC Fritz totul e roz sau in toate culorile curcubeului. Lesin cand vad ce frumoasa si curata si cu asfalt neted e acum Timisoara. Noroc cu USR ca avem arta stradala de kkt si un oras ca-n germania :))))))))))

          • Jos labele de pe USR ca altfel o sa fie vai de fundul vostru! Defilam cu voi la parada.

      • imi place ca votantii usl au o singura placa cu cateva „melodii” triste, una e asta cu „postac” orice comentariu pro adimistratiei curente e postac, dar ce nu stii tu, e ca nu asa functioneza, postacii se platesc sa arunce cu rahat, nu cu flori.

        astea cu gunoiul, te-ai gandit sa nu mai arunci gunoaie pe jos? si daca vezi pe cineva, sa-i atragi atentia? normcal ca nu. pentru voi votantii sociali, trebuie sa vina cineva sa curete dupa tine, ca de aia platesti tu taxe. totul ti se cuvine pentru aia 150 lei din impozit, trebuie si sa vina cineva sa mature dupa tine si sa-ti ofere si loc de parcare unde ai tu chef.

        • pai si tu de ce nu faci sesizari pentru toate gropile? cand ai 100 de sesizari nerezolvate in aplicatie vii si te plangi la opinia pnl, abia asteapta o poveste senzationala ca asta.

        • Nu e nicio placa, TU ESTI UN POSTAC USR IMPUTIT SI SEMIANALFABET, HABARNIST SI INGRAMADIT, CA TOTI POSTACII USR. Nu intelegi absolut nimic, colportezi doar niste rahaturi ce ti le livreaza sefu de hoarda, la fel de cretin ca voi raspanditorii, si atat. Mi-e mila de stradaniile voastre pentru ca stiu ca nici nu va plateste pentru postarile multe si cretine. Chiar atat de prosti sa fiti sa nu intelegeti ca v-a ginit lumea, ca stie ca sunteti aceiasi 10-15 idioti care turnati zoaie pe saituri si pe FB si ridicati ode gastii de hoti, de penali jegosi ai USR care ingroapa Timisoara?????

  3. Pare mai mult praf decat carbune :))

  4. Sa nu ne bucuram prea devreme, vine acusi prietena baietilor destepti, Roxana Iliescu si ne spune adevarul: carbunele n-a fost cumparat de la baietii lui Ponta si prin urmare are salmonela, nu e bun. Iar consilierul Radu Toanca ne va arata ca rampa de descarcare a Colterm-ului nu are aviz de la Comisia pentru Cultura si nu s-a facut nici „descarcarea arheologica”, deci e caz penal pentru Fritz.
    In ultima vreme aud ca Primaria, in calitate de actionar al Coltermului e responsabila pentru ce se intampla acolo, si ca primarul ar putea intra la racoare. Am si eu niste nenorocite de actiuni la o firma timisoreana, mi le-au dat Iliescu cu ai lui acum 30 de ani, n-am verificat niciodata ce s-a intamplat cu ele de atunci. Daca managementul firmei face diverse smecherii, sa ma tem ca voi fi tras la raspundere legal?

    • Scuteste-ne de kkturi, cat despre firma, cand tu Dominic Fritz pui un penal director la Colterm care a doua zi isi cumpara masina de 20 de mii de euro, cand tu Dominic Fritz decizi sa sabotezi activitatea Colterm si o lasi fara sprijin pentru cumpararea certificatelor verzi, fericit ca-i mai dai un branci de 35 de milioane de euro, cand tu Dominic Fritz girezi inca un administrator in persoana celui care te-a sprijinit sa iesi presedinte de filiala (aducand cu autobuzu membri USR la organizatia Giroc), cand tu Dominic Fritz lasi sa fie instrainate bunuri sub sechestru la societatea din subordine, cand tu Dominic Fritz cumperi presa care sa-ti ridice ode pe bani din contracte cu firmele primariei, cand tu Dominic Fritz nu ai alta grija decat imaginea ta de pe Facebook si e singurul lucru care te preocupa, si mai esti si fericit cand postaci ca tine il aplauda la scena deschis, indiferent cat de tare pute partzu pe care-l trage, da, ar trebui sa fie tras la raspundere, pentru ca e doar o bataie de joc cel putin la adresa timisorenilor care l-au ales. Si da, primele doua ture de huiduieli l-au speriat. Dar mai tare il vor speria miscarile de strada din momentul in care va lasa orasul fara caldura

  5. Pentru toți postacii USL, mai calmați-va dragi cetățeni, cărbunele nu e numai pentru membrii USR, reabilitarea drumurilor nu e numai pentru bicicliștii și mașinile USR – iste, sunt făcute pentru toată lumea, asa ca mai Piano cu înjurăturile și nesimtirea. Încercați sa vedeți jumătatea plină a paharului, măcar o data in viața.

    • care jumatate plina? paharul e complet gol

  6. ce s-au activat postacii useristi de bucurie ca a venit un tren cu carbune. veneau si inainte, stati linistiti. nu a inventat fritz focul. tin minte si anul trecut cate promisiuni s-au facut si tot in frig s-a stat. hai sa mai vedem prin ianuarie – februarie cum sta treaba. totusi pretul acelei chirii pt acel peron sau platforma sau gara sau ce e… 1080 lei pe luna… cam dubios

  7. Vrem poza cu mecanicul locomotivei

    • Vreau poză cu nevasta lui friț

  8. In ce tara venirea unui tren cu carbune mai este o veste pe care sa o anunti pe toate canalele? Probabil Frankfurter Allgemeine Zeitung sau Süddeutsche Zeitung dau astfel de stiri zilnic 🙂 Bai Fritz, ce fumezi? Da-ne si noua!

  9. Fritz, cred ca ar trebui sa incepi lucrari de crestere a confortului la garsonierele de pe Popa Sapca ca DNA-ul e tot mai aproape….

  10. Vine trenul : ciuciu, ciuciu, ciuciu, uuuuuuuuuu !

    • Ii face cumva garsoniera lu Robulache acolo? Ca la cat a matrasit in Timisoara, merita la comun cu cineva .
      Sa fie insa cu LED-uri colorate la usa,

  11. Daca vom avea carbune conform celor afirmate, adică stirea este reala OK si multe felicitări !
    Daca nu, sa ni se anticipeze cauzele! si …. consecințele!

  12. Astfel, in ziua in care se laudă cu un amărât de tren ce vine cu carbuni spre Timisoara, ne anunta că ne-am lăfăit destul in “caldură” (cu ghilimele pentru ca nici vba de calorifere calde), ne-am “incalzit” destul trei nopti cu calorifere călduțe spre reci si va opri caldura pentru că s-a incalzit vremea! Păi băi nesimtitule, noaptea sunt 6…7 grade, cât inseamna asta in casele noastre, in scoli, in spitale??? Este clar ca va urma inca o iarna de cosmar, dar nici pe tine nu te vad a mai avea viată bună cu timisorenii, oricum deja esti hulit si huiduit mai la tot pasul! Bucura-te cat mai poti de caldură si confort, razi de noi cat incă mai poti, vine ea si ziua noastră, ziua in care ne vom bucura si vom râde de tine pentru că vei ajunge la răcoare!

  13. Oare in casele celor care iau deciziile se mai respecta directivele?
    Sau … „noi vrem egalitate dar nu pentr căței ” !