PNL investeste in drumuri, apa, canalizare si gaz, principalele prioritati pentru dezvoltarea comunitatilor locale (P)

PNL sprijină dezvoltarea comunităților locale și descentralizarea, adică aducerea deciziei cât mai aproape de comunități. Guvernul Ciucă a accelerat implementarea unor mari programe de finanțare, cum ar fi programul “Anghel Saligny” și PNRR și a luat măsuri concrete de descentralizare.

Banii din aceste programe sunt investiți în drumuri, rețele de apă și canalizare sau pentru extinderea rețelelor de gaz. Bugetul total al Programului Saligny, în perioada 2021-2028, este de 65,5 miliarde de lei.

Pentru PNL, dezvoltarea comunităților locale mici a fost întotdeauna o prioritate, mai ales când vorbim de lucrări de bază, de care trebuie să beneficieze toți cetățenii României: drumuri asfaltate și extinderea rețelelor de apă și canal și a rețelei de gaz. Aceste programe, inițiate de PNL, au marele avantaj de a aduce decizia mai aproape de cetățean. Practic fiecare autoritate locală decide ce va face cu banii în funcție de prioritățile cetățenilor din acea comunitate”, spune Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Timiș vor putea implementa 124 de proiecte, în valoare totală de aproape 1,4 miliarde de lei.

Spre deosebire de alte partide, noi de la PNL nu am ținut cont de apartenența politică a primarilor atunci când am repartizat aceste fonduri. Sigur au fost și câțiva nemulțumiți, dar marea majoritate a reprezentanților comunităților locale din Timiș a apreciat faptul că repartiția fondurilor s-a făcut în funcție de prioritățile fiecărei comunități”, a mai spus Alin Nica.

Premierul PNL Nicolae Ciucă a spus, cu ocazia semnării primelor contracte de finanţare în cadrul Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny”, că nu contează apartenenţa politică a primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene, a celor care vor să obţină finanţare prin intermediul acestui program, precizând că autorităţile doresc ca repartiţia fondurilor şi demararea lucrărilor să se facă în mod echilibrat la nivelul întregii ţări.

Prioritatea zero a Guvernului Ciucă sunt investițiile, singurele care asigură creștere economică reală și sănătoasă. Este motivul pentru care Guvernul a alocat cel mai mare buget de investiții din ultimii 32 de ani sau a crescut rata de absorbție a fondurilor europene la 64,5%, la un nivel egal cu al Germaniei. (P)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.