Noi criterii pentru selectia blocurilor ce urmeaza sa fie anvelopate la Timisoara

TIMISOARA. Se schimba criteriile pentru selectia blocurilor din Timisoara ce vor fi anvelopate, dupa ce o multime de licitatii au fost ratate, rand pe rand.

CITESTE SI: La un an de la semnarea contractului pentru documentatie, vedem primele desene cu viitorul pod peste Bega si a strazii care sa lege B-dul Dambovita de zona Garii, prin Pasajul Solventul, la Timisoara. Inca nu e gata Studiul de Fezabilitate de 1 milion de lei. Foto

Reprezentantii Consiliului Local vor trebui sa isi dea votul pentru aprobarea noilor conditii in functie de care vor fi prioritizate blocurile ce urmeaza sa fie incluse in programul administratiei locale.

Astfel, punctajul va fi calculat in functie de vechimea cladirii, nivelul de performata energetica al acesteia, numarul de apartamente din respectivul bloc, dar si de vechimea cererii depuse pentru reabilitarea imobilului.

Reducerea consumului de energie pentru incalzirea blocurilor de locuinte are ca efect reducerea costurilor de intretinere cu incalzirea, diminuarea efectelor schimbarilor climatice, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, cresterea independentei energetice, prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic pentru incalzire, precum si ameliorarea aspectului urbanistic al localitatilor„, se arata in referatul ce insoteste documentatia proiectului de hotarare.

Proiectul va intra la vot, cel mai probabil, in urmatoarea sedinta de plen.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.