Operatiune pentru starpirea sobolanilor la Timisoara. Cum trebuie sa se implice timisorenii

TIMISOARA. In perioada 3- 19 august, primaria anunta ca se face deratizare pe domeniul public din Timisoara.

CITESTE SI: Sobolanii ‘zburda’ prin Timisoara, Primaria anunta ca a facut deratizare inca de acum 3 luni si reaminteste amenzile pentru timisorenii care nu starpesc rozatoarele. Video

Actiunea este facuta de Coral Impex SRL in baza contractului pe care il are cu municipalitatea

Produsele folosite in combaterea rozatoarelor sunt: Deration Pellet având substanta având substanta activa Bromodialone siColbrom Pasta – substanta activa Bromadiolone. Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide si produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii.

Pentru ca tratamentele sa aiba o eficienta ridicata, Primaria Timisoara face apel la cetatenii orasului sa sprijine aceasta actiune si sa adopte masuri urgente in privinta curateniei in propriile gospodarii pentru combaterea rozatoarelor.

Rugam cetatenii sa procedeze la salubrizarea si igienizarea spatiilor proprii de depozitare a deseurilor menajere, interioare si exterioare cladirilor. Atragem atentia timisorenilor asupra faptului ca sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea statiilor destinate plasarii momelilor, amplasate de catre operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Totodata, va reamintim ca, prin HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea si sanctionarea contraventiilor pe teritoriul Municipiului Timisoara, modificata si completata, cap. VI – Reglementari privind combaterea vectorilor-rozatoare, insecte, daunatori-sunt consemnate sanctiuni, de pilda amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice in situatia neefectuarii lucrarilor de deratizare si dezinsectie imediat ce se constata aparitia de rozatoare (soareci, sobolani) si/ sau insecte (tantari, muste, gandaci) si neluarii masurilor de combatere a daunatorilor din spatiile proprii.

In cazul in care conditiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfasurare a acestei actiuni va fi extinsa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


    Pareri

  1. incepeti din primarie .acolo sun grupati si regrupati toti sobolanii din oras.

  2. vorbiti de sobolani aia mari de musca din tara de 32 de anii ??

  3. sunt multi si pe la CJT …abia asteapta pensiile speciale

  4. ce fata de penelisti au astia din film care manca un rest primit de la pesedeu

  5. Nu rozatoarele sunt problema. Adevaratii sobolani care trebuie starpiti zac in primarie si imbraca diverse culori politice.
    Intrebarea corecta este: cum scapam de aia?

  6. Problema este ca sobolanii, aia adevarati, se inmultesc cand au hrana destula. Atata timp cat au de mancare, se vor inmultii.
    Si cea de-a doua problema este ca combaterea lor trebuie facuta continuu si nu numai din cand in cand, cand sunt prea multi.
    Stau in West si la noi in oras sunt prin oras, tot anul, cutii cu deratizare prin parcuri. Si sunt aprovizionate continuu, Sunt legate de cate un pom, sau de ceva -, ca si aici sunt multi care cred ca le trebuie si lor asa ceva acasa – deci ce vreau sa spun este ca deratizarea este necesar sa fie contuinuu, altfel nu aduce nimica. Si la Firma unde lucrez sunt tot timpul acele cutii, capcane pentru deratizare si sunt intretinute tot timpul anului. Dar nici nu vezi la firma sobolan. Ar fi dezastru pentru firma dfaca am avea sobolani in curte.
    Asa ca daca nu pastrati curatenia in oras, daca nu aveti grija de containerele de gunoi, daca nu facreti deratizarea continuu, nu veti scapa de sobolani. Si daca va venii si „Timisoara, capitakla europeana, plina de sobolani, va fi ceva negativ pentru oras.
    Sa aveti o zi buna

  7. Unde-s satanisti usr sunt si sobolani…

  8. otraviti-i pe unde ii gasiti terase restaurante . pe acolo pe unde la merge bine.

  9. Nu-i starpesti usor. se muta din partid in partid

  10. Incepeti cu zonele limitrofe cimitirelor si restaurantelor…..!!!!Despre ceilalti sobolani lacomi sa se ocupe DNA ul….!!!