3 sfaturi simple pentru a imbunatati calitatea imaginii televizorului tau

Samsung a fost cel mai bine vândut brand de televizoare din lume timp de 16 ani la rând. Ceea ce înseamnă, bineînțeles, că veți găsi cele mai bune televizoare Samsung QLED așezate în mai multe sufragerii din întreaga lume decât cele ale oricărei alte mărci.

Samsung și-a câștigat reputația de a oferi standarde de performanță de obicei impresionante pentru a rivaliza cu cele mai bune televizoare din întreaga sa gamă, indiferent dacă ați cheltuit bani pe un model de elită sau ați făcut rost de un chilipir la preț redus. Într-adevăr, acesta este probabil un factor important în succesul său de durată.

Cu toate acestea, experiența pe care o obțineți cu orice televizor QLED Samsung depinde în mod neobișnuit de modul în care îl configurați. Acest lucru ridică perspectiva ca milioane de oameni din întreaga lume să se mulțumească, fără să vrea, cu o performanță a imaginii televizorului care nu este atât de bună pe cât ar putea fi, deoarece setările din fabrică sunt rareori cea mai bună opțiune.

Așadar, iată cele mai utile sfaturi pentru îmbunătățirea instantanee a aspectului televizorului dumneavoastră.

1. Schimbați presetarea de imagine dinamică

Deși Samsung, din fericire, nu mai trimite televizoarele sale setate în mod implicit pe presetarea de imagine Dynamic, opțiunea este încă disponibilă. De fapt, aceasta apare în partea de sus a ceea ce rămâne o listă foarte limitată de opțiuni de presetare a imaginii.

La prima vedere, este ușor să vă îndrăgostiți de modul Dynamic. La urma urmei, acesta este conceput pentru a „arăta” extremele de care este capabil un televizor QLED în ceea ce privește gama de culori, luminozitatea, contrastul și claritatea. Ca atare, îi atrage pe consumatorii neștiutori ca moliile la flacără.

Din păcate, însă, odată ce ați trecut de faza inițială, modul dinamic nu favorizează deloc calitatea imaginii. Culorile bogate, de exemplu, pot deveni atât de extreme încât par a fi vădit nefirești. De asemenea, unele tonuri de culoare tind să fie împinse mai mult decât altele, ceea ce duce la o pierdere a echilibrului, iar detaliile subtile de umbrire pot dispărea, ceea ce face ca imaginile să pară mai plate și mai caricaturale.

Diferența dintre cele mai întunecate și cele mai luminoase părți ale imaginii poate fi extinsă până la un punct în care, din nou, lucrurile încep să pară forțate și incoerente, iar claritatea poate fi împinsă atât de mult încât părțile foarte texturate ale imaginii pot părea mărunte, excesiv de granuloase sau afectate de zgomote strălucitoare.

Pe scurt, ceea ce vă doriți cu adevărat de la o imagine TV, pentru ca experiența de vizionare să fie mai captivantă, este coerența și echilibrul. Ceea ce este aproape opusul a ceea ce este proiectat să ofere presetarea Dynamic.

2. Reglați presetările de imagine pentru diferite surse

Chiar și după ce ați evitat glonțul Dynamic, cercetările arată că majoritatea oamenilor rămân doar cu una dintre celelalte opțiuni de presetare ale televizorului lor. Nu o faceți!

Modul Standard pe care televizoarele Samsung îl folosesc în mod implicit acum este de fapt destul de bun pentru anumite tipuri de conținut. Abordarea sa ușor agresivă se potrivește de obicei, de exemplu, cu sursele TV obișnuite și cu sportul. Cu toate acestea, în cazul surselor de film, în special al surselor de film HDR care rulează la 24 de cadre pe secundă, puteți obține imagini mult mai echilibrate, mai consistente și, prin urmare, mai captivante, dacă folosiți presetările Movie sau Filmmaker Mode disponibile pe televizoarele Samsung recente.

Aceste două moduri sunt concepute pentru a reproduce conținutul cu mai multă „acuratețe”. Adică, folosind setări ale imaginii care urmăresc mai îndeaproape nivelurile de culoare, luminozitate și claritate pe care creativii tind să le folosească atunci când își stăpânesc conținutul.

Modul „Filmmaker” a fost de fapt stabilit împreună cu un organism terț din industrie, UHD Alliance, deși, personal, am spune că modul „Film” de la Samsung oferă un rezultat general ceva mai plăcut în cazul filmelor.

3. Folosiți procesarea mișcării… dar cu atenție

Procesarea mișcării de pe un televizor QLED este concepută pentru a reduce efectul de „judder” sau de neclaritate care reduce rezoluția – sau ambele – care pot apărea atunci când televizoarele trebuie să arate obiecte care se mișcă pe ecran. De obicei, funcționează prin analizarea fiecărui cadru al unei surse de imagine primite și prin găsirea unei modalități de a adăuga cadre suplimentare de imagine „inventate” între cele reale – un proces cunoscut sub numele de interpolare a cadrelor.

Cu toate acestea, multe modele de televizor QLED premium oferă un meniu de abordări de procesare a mișcării, care include opțiuni alternative, cum ar fi tehnici simple de repetare a cadrelor, care reduc sarcina procesoarelor video ale televizorului, și sisteme care adaugă cadre negre la fluxul video pentru a încerca să recreeze experiența de vibrație pe care o aveți cu filmele de 24 fps la cinema.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.