Cele mai simple metode de ingrijire a parului: contureaza-ti rutina perfecta!

Părul este una dintre cele mai de preţ podoabe pentru doamne şi domnişoare. Acesta poate fi blond, brunet, roşcat, colorat, drept, cârlionţat sau ondulat, însă indiferent de tipul lui, îngrijirea potrivită este un must.

În ultimii ani, trendurile de hair care au luat amploare, iar îngrijirea acestuia a devenit la fel de importantă precum cea a tenului său a corpului. Desigur, nu orice fel de îngrijire este benefică pentru păr şi nu orice fel de tratament poate ajuta la însănătoşirea, hidratarea sau creşterea acestuia.

Dacă îţi doreşti să îţi îngrijeşti eficient părul, însă fără să cheltui sume imense de bani sau să petreci ore în şir în baie, trebuie să ştii că există soluţii. Descoperă cum îţi poţi contura rutina perfectă pentru păr, în funcţie de nevoile specifice ale acestuia:

Îngrijirea scalpului

Îngrijirea scalpului poate fi diferită de cea a restului părului. Spre exemplu, la nivelul scalpului pot apărea diverse probleme, precum iritaţiile sau mătreaţa. Cea mai bună soluţie este să tratezi scalpul separat de restul părului. De ce? Ei bine, anumite produse tratament pentru scalp nu sunt mereu potrivite pentru a fi aplicate pe lungimi. În cazul unui par vopsit, să aplici şampon anti-mătreață pe lungimi va usca excesiv părul şi nu îţi va aduce beneficii. Poţi aplica tratamentele pentru probleme scalpului strict la nivelul acestuia, iar mai apoi să clăteşti.

Printre cele mai populare produse pentru îngrijirea scalpului se număra uleiurile vegetale, tratamentele pe bază de sulf, serurile cu vitamine sau cele cu argilă.

Tratementul pentru scalp trebuie să fie primul pas în rutina ta de îngrijire a părului.

Îngrijirea părului de la rădăcină şi până la vârfuri

Al doilea pas în îngrijirea părului după tratamentul pentru scalp este aplicarea şamponului. Şamponul se alege întotdeauna în funcţie de tipul de păr. Spre exemplu, pentru un păr normal, alege un şampon blând, hidratant, care să ajute la regenerarea firului de păr. Pentru un păr vopsit, alege un şampon special, care să îngrijească corespunzător podoaba capilară supusă la tratamente chimice. Nu este o idee bună să foloseşti şampon nuanţator la fiecare spălare, deoarece acesta usucă excesiv părul.

Ca să îţi dai seama exact ce şampon se potriveşte tipului tău de păr poţi cere sfatul hair-stylistului sau poţi să încerci diverse branduri care îţi atrag atenţia prin review-uri şi ingrediente.

Cel mai important lucru atunci când alegi şamponul este să optezi pentru produse fără compuşi agresivi, care usucă părul său îl degradează. Formulele cu ingrediente blânde sunt întotdeauna o alegere sigură, exact ca şi în cazul produselor pentru față sau corp.

După ce clăteşti şamponul, aplicarea balsamului este obligatorie. Balsamul ajută la descurcarea părului, la hidratarea acestuia şi este un pas peste care nu trebuie să sari. Din nou, un balsam cu ingrediente de calitate şi emolient este cea mai bună alegere. Aplică balsamul, lasă-l să acţioneze pentru 2-3 minute şi apoi clăteşte.

Măştile şi tratamentele leave-in

Dacă îţi doreşti o rutină simplă pentru păr, atunci optează să aplici un tratament fără clătire sau leave-in după balsam. Foloseşte un prosop pentru a şterge uşor părul după ce ai clătit balsamul, iar apoi aplica tratamentul leave-in pe părul umed. Este ideal să alegi un tratament sau masca leave-in ce hidratează părul şi conţine şi protecţie termică.

Coafarea părului

Cea mai simplă şi eficientă metodă pentru a-ţi coafa rapid părul este folosirea periei rotative. Peria rotativă îţi permite să te joci cu coafuri diverse, de la bucle lejere şi până la păr drept, fără să expui părul la o căldură foarte mare. Spre exemplu, ondulatorul de păr sau placa folosesc o temperatură mai mare pentru coafare.

Foloseşte peria rotativă pentru a da părului look-ului pe care ţi-l doreşti, în special dacă îţi doreşti o rutină de îngrijire rapidă. Nu uita să nu foloseşti peria rotativă direct pe părul ud, ci să îl usuci puţin înainte, fie cu feonul, fie natural. Dacă îţi doreşti un brand de calitate, poţi opta pentru o perie rotativă Rowenta, BaByliss sau Remington.

Uleiul de păr

Ultimul pas în rutina de îngrijire a părului trebuie să fie uleiul. Alege un ulei hrănitor, care să nu îţi îngraşe părul prea tare şi aplică-l după ce coafură este gata. Uleiul de păr nu trebuie neapărat să fie foarte scump pentru a-ţi hidrata podoabă capilară. Dacă îţi doreşti un ulei care să ofere şi protecţie termică, atunci alege un produs de calitate şi aplică-l pe părul umed, înainte de a folosi feonul sau orice alt instrument de stilizare cu căldură.

Un păr îngrijit că la carte are nevoie de doar câteva produse de bază, aplicate în ordinea corectă. Începe rutina de hair care cu tratamentul pentru scalp, dacă acesta este necesar, continuă cu şampon şi balsam, tratament leave-in, coafare şi ulei de păr. Dacă îţi doreşti să scurtezi rutina, în loc de tratament leave-in poţi aplica ulei de păr cu protecţie termică şi apoi să treci la coafat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.