Pensule machiaj: pentru ce sunt necesare si care este scopul lor

Multe mărci de cosmetice salută aplicarea de farduri cu bureți de unică folosință sau doar cu degetele. Cu toate acestea, aplicarea lor cu degetele nu este întotdeauna igienică, și în plus, nu poți umbri contururile și nu poți face un machiaj simetric. Prin urmare, pentru imagini luminoase, atunci când folosești texturi uscate, pensulele de machiaj devin indispensabile. Există o mare varietate de pensule machiaj, și atunci când alegi, este important să știi ce pensulă de machiaj să folosești pentru fiecare tip de produs cosmetic pentru make-up. 

Care este diferența dintre diferitele pensule machiaj?

Pensulele diferă ca formă și volum. Sunt necesare pensule mici pentru umbrire și accente, iar pensulele mari și moi sunt potrivite pentru aplicarea produselor cosmetice pentru toată fața. Aceste pensule sunt de două feluri: cu peri naturali si cu peri artificiali. Machiajul ochilor este de neimaginat fără un fard de ochi. Designul luminos este deosebit de relevant pentru participarea la evenimente de seară și la cine de gală. Pentru ca machiajul să nu se strice, să nu se adune în brazde și să rămână în forma sa originală până la întoarcerea acasă, este important să alegi produse cosmetice și pensule machiaj de înaltă calitate.

Pensule machiaj după tipul de peri

Artiștii de machiaj profesioniști preferă pensulele cu păr natural, deoarece sunt mai moi, iar produsele cosmetice pot fi distribuite mai ușor pe piele. De asemenea, pensulele naturale nu strica produsele cosmetice și sunt potrivite pentru aproape toate texturile. Dacă nu ești alergică la părul natural, ar trebui să ai în geanta cosmetică și câteva pensule machiaj cu peri naturali. Cele mai utilizate tipuri de peri naturali sunt:

Veveriță – perii moi universale, amestecă bine texturile cosmeticelor, sunt bune pentru texturi umede și libere, facilitează distribuirea pudrei, iluminatorului, produselor stroboscopice;

Vulpe – perii de vulpe creează o pensulă de bază pentru aplicarea pudrei, fardului de obraz, iluminatorului;

Părul de capră este un păr destul de dens care se amestecă bine. Este bun pentru aplicarea fondului de ten, pudrei, fardului de obraz;

Ponei și veveriță – ca standard, sunt pensule machiaj pentru ochi, folosite pentru texturi uscate.

Pensulele sintetice moderne sunt fabricate din tacton și nailon, deoarece aceste materiale sunt hipoalergenice și potrivite pentru machiaj complex. O perie sintetică de înaltă calitate nu va fi inferioară uneia naturale. De asemenea, perii sintetici nu absorb produsul cosmetic, iar pensula este ideală pentru machiaj cu produse umede și cremoase, creând o imagine în tehnica “umedă”.

În magazine poți găsi și pensule machiaj cu duofibră, adică pensule care combină două tipuri de peri. Mai mult, pot fi combinate atât materialele sintetice, cât și naturale. De obicei, la astfel de pensule, părul subțire este completat de păr mai dens și mai dur, astfel de instrumente fiind potrivite pentru umbrire.

Atunci când alegi pensule machiaj, ar trebui să știi ce să alegi. În combinație cu produsele cosmetice de înaltă calitate, pensula potrivită ajută la crearea unui machiaj impecabil și la transformarea aspectului. Pensulele sunt necesare nu numai pentru a crea machiaj, ci și pentru a economisi produsele cosmetice. Aplicarea cosmeticelor cu degetele duce la formarea bacteriilor și la distribuția neuniformă a machiajului. Urmând recomandările artiștilor de machiaj profesioniști, poți alege pensule machiaj pentru utilizare independentă.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.