Ambasadorul Irlandei in Romania, in vizita la CCIA Timis

TIMISOARA. In cursul zilei de miercuri, 25 mai, cu prilejul vizitei oficiale în Timisoara, E.S. Domnul Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în Romania, s-a întalnit ​cu Presedintele CCIA Timis, doamna Florica Chirita.

Înaltul oficial a fost însoțit de o delegație de afaceri formată din Gemma Webb – Presedintele Asociației de Afaceri Romania-Irlanda (R.I.B.A.), Alexandru Aionițoaei – Market Adviser al Enterprise Ireland, Biroul Praga (Agenția de stat irlandeză pentru promovarea comerțului), Andreea Ciocoiu – membru al consiliului de conducere R.I.B.A. si Director General al Avalon Comp., Alina Ciocoiu – membru în consiliul de conducere R.I.B.A. si Managing Partner al Avalon Comp. si Eoghain O’Byrne – membru în consiliul de conducere R.I.B.A.

Scopul vizitei a fost acela de intensificare a relațiilor de afaceri între cele două țări.

Sunt foarte bucuros ca am avut aceasta oportunitate sa ma intalnesc cu presedintele Camerei de Comert Industrie si Agricultura si echipa dansei si sa discutam despre cum putem dezvolta oportunitati de afaceri mai bune impreuna in viitor. Este deja o prezenta foarte solida a firmelor irlandeze in Timisoara si cred ca este foarte bine ca vom putea creste oportunitatile de afaceri in urmatoarea perioada. Ma bucur ca am fost acompaniat de Gemma Webb, presedintele R.I.B.A.(n.r. Asociatia de Afaceri Romania-Irlanda) si membrii R.I.B.A, de Alex (n.r. Alexandru Anitoaiei)reprezentant Enterprise Ireland si de Eoghain O’Byrne, care este un om de afaceri local, si ma bucur ca am putut vorbi despre lucruri practice pe care le putem face impreuna pentru a dezvolta relatiile intre Irlanda si Timisoara„, a spus Paul McGarry, ambasadorul Irlandei in Romania.

În intervenția sa, Presedintele CCIAT a făcut o scurtă prezentare a economiei Județului Timis si a locului pe care acesta îl ocupă la nivel național, precum si o prezentare a activităților Camerei de Comerț si a premierelor în sistemul cameral romanesc si a serviciilor specifice destinate comunității de afaceri.
La propunerile lansate de Presedintele CCIAT, s-a convenit asupra unei agende de lucru concretă, respectiv: Pregătirea unei delegații de afaceri timisene care să participe la Medical & Pharma Conferences în Dublin, unde vor avea loc conferințe si vizite pe sectoare de interes (farmaceutic, echipamente medicale, tehnologii de digitalizare), companiile participante beneficiind de gratuități la transport si cazare.; Organizarea unui Forum de Afaceri la Dublin si/sau la Timisoara; Organizarea la Timisoara a unui eveniment complex cu ocazia Zilei Naționale a Irlandei – Saint Patrick’s Day, în 17 martie 2023 – acțiuni ce vor fi realizate sub egida Ambasadei Irlandei la Bucuresti.

Si eu as vrea sa spun ca vizita domnului ambasador, cu toata echipa, a fost de bun augur si pentru fiecare in parte avem proiecte pe care o sa le derulam in cursul anului acesta, dar si in cursul anului viitor. Vreau sa spun ca deja cu Enterprise Ireland avem un proiect care speram sa se desfasoare in luna iunie, pe domeniul sanatatii. Concret, medici din Romania vor merge in Irlanda la o conferinta extrem de mare, unde vor fi producatori de echipamente si nu numai. Deci in iunie avem un eveniment. Apoi avem un alt eveniment, cu domnul consul al Irlandei in Romania, unde am programat sa ne vedem cu firmele cu investitie irlandeza in Timisoara. Nu noi alegem data. Domnul ambasador si doamna presedinte(n.r. Gemma Webb, presedinte R.I.B.A.) vor stabili cand o sa ne intalnim cu firmele cu investitii din Irlanda…Mai multe decat atat, impreuna cu domnul ambasador am stabilit ca in cursul acestui an, sau la anul, sa organizam un forum de afaceri, caruia sa ii dam un alt aer. Sa nu ii spunem forum de afaceri, ci sa ii spunem „Irlanda se prezinta”. Un forum, apoi prezentarea produselor irlandeze si apoi o seara culturala. Poate se intampla anul acesta sau de Sfantul Patrick, anul viitor, nu stim sigur. Daca se intampla anul acesta va fi la Centrul Regional de Afaceri, daca se intampla anul viitor se va intampla la Opera. A fost o intalnire extrem de buna, care din punctul nostru de vedere va aduce multe evenimente si asteptam ca investitiile irlandeze sa vina catre judetul nostru, iar pentru promovarea produselor autohtone sa fim sprijiniti pentru a ajunge in Irlanda„, a declarat Florica Chirita, presedintele CCIA Timis.

Totodată, împreună cu viitorul Consulat Onorific al Irlandei si al AVALON Comp., se va organiza o întalnire a CCIA Timis cu reprezentanții celor 29 de firme cu asociați irlandezi care activează în județul Timis, cu participarea autorităților publice locale si a principalelor servicii deconcentrate din teritoriu.

Dna Gemma Webb, Presedintele R.I.B.A., a prezentat misiunea si scopul asociației de consolidare a legăturilor de afaceri, sociale şi culturale între comunităţile irlandeze şi romaneşti.

Reprezentantul Enterprise Ireland, Alexandru Aionițoaei, a menționat rolul acesteia ca organizație guvernamentală responsabilă de dezvoltarea si cresterea întreprinderilor irlandeze pe piețele mondiale. Agenția are birouri în 34 de țări ale lumii iar membrii sunt companii care activează cu preponderență în domeniile IT&C (tehnologii de digitalizare, smart cities), agricultură (utilaje agricole, procesare carne si lapte), construcții si infrastructură, medical (soluții de digitalizare). De asemenea, a oferit informații despre Congresul medical care va avea loc la Dublin, în cursul lunii iunie a.c..

Avalon Comp., reprezentată de d-nele Andreea Ciocoiu si Alina Ciocoiu, este o companie cu o mare experiență în consultanță de afaceri si juridică pentru firmele irlandeze care doresc să pătrundă pe piața romanească si nu numai.

Dl. Eoghain O’Byrne este un om de afaceri irlandez, aflat de peste 20 de ani în Romania, în prezent stabilit la Timisoara unde conduce o companie din domeniul IT, propus pentru a fi consul onorific al Irlandei la Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.