Meditatiile cu profesorii de la clasa vor fi interzise. Dascalii care nu respecta legea urmeaza sa fie sanctionati

Profesorilor le va fi interzis prin lege sa mai faca meditatii cu elevii din clasele la care predau, a anunțat marti ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Aceasta directiva ar putea intra in vigoare inca din anul scolar viitor.

CITESTE SI: Consilierul local Radu Toanca, dupa noua amenda, de 14,5 milioane de euro, pentru certificatele de poluare la Timisoara: Am sesizat Institutia Prefectului pentru ilegalitatile administratiei Fritz 

O astfel de interdicție pentru profesorii din învăţământul preuniversitar este stabilită prin Codul de etică adoptat în octombrie 2018 prin ordin al ministrului Educatiei, insa nu se respecta.

Meditatiile se practica in orice stat european si nu i se poate interzice unui parinte sa isi dea copilul la pregatire suplimentara. Insa, o conditie de bun simt este ca profesorii sa nu faca meditatii cu elevii de la clasa. Vrem sa avem relevanta notelor si respectarea conditiilor de etica, iar relevanta notelor are de suferit cand un profesor face meditatii cu elevii de la clasa”, a declarat Sorin Cimpeanu pentru hotnews.ro.

Seful de la Educatie spune ca o astfel de interdictie va fi impusa printr-o lege care va face parte din pachetul legislativ ce va fi adoptat prin Programul „Romania Educata”, declarandu-se convins ca va putea intra in vigoare din anul scolar 2022-2023.

Sorin Cimpeanu a declarat de asemenea ca profesorii care nu vor respecta noua lege vor fi sanctionati, dar nu a precizat si despre ce sanctiuni ar fi vorba.

Foto: impact.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pe vremea mea erai „taxat” cu note de 3 la ora de mate / română/ samd, in special in a 12-a ca sa mergi la ore particulare ca sa mai facă si profu’ 2 parale de pe tine. Dupa ce luai ore la respectivii aveai gradual note mai bune. Dupa 3 sedinte de meditatii brusc iti iesea media 9. Degeaba baga astia legea ca vor face rocada: proful de la clasa A își ia elevii de la clasa B si invers. Si atunci e „legal”.