Harta interactiva cu proiectele care se fac cu bani europeni in Timis si in intreaga tara. Afli totul cu un click pe Kohesio

Kohesio este o platforma lansata de Comisia Europeana, la Bruxelles, prin intermediul careia se pot vedea toate proiectele care care se deruleaza cu fonduri europene.

CITESTE SI: Motivul pentru care abonamentele de parcare dintre blocuri trebuie cumparate doar de la ghiseul Timpark. Tot ce trebuie sa stii despre noul sistem ce intra in vigoare la 1 aprilie la Timisoara 

Platforma cuprinde peste 1,5 milioane de proiecte derulate prin Politica de Coeziune a UE, in cele 27 de state membre, inclusiv Romania. E vorba de proiecte initiate incepand din 2014, din Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul de coeziune si Fondul social european (FSE).

Pe harta interactiva poti selecta proiectele care te intereseaza, in diferite locuri din Romania. Daca dai click pe un anumit proiect reprezentat pe harta, poti vedea informatii ca valoarea lucrarilor, beneficiarul care deruleaza proiectul, precum si o descriere a proiectului. Informatiile sunt in engleza, dar si in romana, de la caz la caz, scrie startupcafe.ro.

De asemenea, exista o functie care iti permite sa vezi ce proiecte sunt derulate in apropierea ta, daca permiti accesarea datelor de localizare.

Realizarea acestei platforme a necesitat o cooperare cu autoritatile de management din statele membre, intrucat proiectele de coeziune sunt gestionate de autoritatile nationale si regionale – a precizat Comisia Europeana. in Romania autoritatile de management implicate sunt cele din subordinea Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE).

Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Kohesio ofera, in premiera, un set complet de informatii necesare pentru a descoperi in ce mod contribuie politica de coeziune la consolidarea Uniunii noastre. Cu ajutorul Kohesio, politica de coeziune castiga in deschidere si transparenta. Cu doar cateva clicuri, oricine poate afla exact cum investeste UE in regiunile si orasele noastre pentru a promova convergenta si coeziunea economica, sociala si teritoriala. Acest nou instrument completeaza raportul privind coeziunea, care a fost publicat luna trecuta, si platforma de date deschise privind coeziunea. Proiectele finantate prin politica de coeziune nu vor avea secrete pentru nimeni!

Ce date poți gasi pe platforma Kohesio:

– date standardizate referitoare la 1,5 milioane de proiecte din perioada de finanțare 2014-2020, inclusiv linkuri la programele și fondurile respective;
– date standardizate referitoare la cei 500 000 de beneficiari ai proiectelor și la stadiul punerii în aplicare a acestora;
– date care acopera peste 300 de programe operaționale în toate cele 27 de state membre;
– o harta interactiva care permite extragerea datelor pe criterii geografice;
– toate informațiile vor fi traduse în toate limbile UE.

AICI puteti consulta platforma Kohesio.

In colaborare cu autoritațile de management selectate de statele membre pentru a gestiona fondurile de coeziune, Comisia va continua sa dezvolte platforma „Kohesio” pentru a include proiecte din noua perioada de programare 2021-2027.

In lunile urmatoare, platforma va fi disponibila în toate limbile oficiale ale UE.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.