Baza sportiva cu pista de atletism, terenuri de fotbal, baschet si handbal. Fostul stadion Dacia din Timisoara se transforma complet

TIMISOARA. Primaria planuieste amenajarea unui nou complex sportiv aseamanator celui aflat deja in constructie, in vecinatatea strazii Constantin Radulescu si a Bazei 2 Politehnica.

CITESTE SI: Centura Mica din jurul Timisoarei, la ultimii kilometri inainte de inchiderea completa. A fost aprobata documentatia pentru inca un segment 

Consiliul Local Timis a aprobat documentatia pentru studiul de fezabilitate.

Noua baza sportiva urmeaza sa fie ridicata pe un teren de 8927 de mp  din cartierul Mehala, pe care se gaseste fostul stadionul Dacia, aflat de multa vreme in paragina. Complexul va fi format dintr-un un teren de fotbal, cu o suprafata sintetica si dimensiuni conform reglementarilor FIFA, si va fi dotat cu o tabela de marcaj.

Langa terenul cu suprafata sintetica va fi amenajat un inca unul, de dimensiuni mai mici, pe care se va putea juca handbal, baschet sau minifotbal. De asemenea, baza sportiva este prevazuta si cu o pista de atletism.

Terenul multifunctional va avea dimensiunea 16.00×25.00m, dotat cu 2 porti de handbal si 2 cosuri pentru baschet, cu suprafata din tartan. Zona crossfit consta intr-o platforma, amenajata cu bare metalice de dimensiuni mixte si suprafata din tartan. Pista de atletism va fi pe o distanta de 50 m, cu zona de start si suprafata de decelerare compusa din 4 randuri de 1.25m, realizata din tartan„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

In cadrul complexului urmeaza sa fie ridicata si o cladirea administrativa pentru vestiare, grupuri sanitare, un cabinet medical, o sala multifunctionala, birouri, un punct de paza si o zona de depozitare. Deasupra constructiei va fi amenajata o tribuna, cu 437 de scaune, dispuse pe 7 randuri separate, in 3 sectoare.

In zona adiacenta bazei sportive vor fi plantati arbori, se va reface zona verde si va fi montat mobilier urban.

Valoarea totala a investitiei este de 6.708.102,89 lei cu TVA, adica aproape 1,4 milioane de euro.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sper ca pista nu va fi realizata dupa modelul prezentat! Unghiul de 90 de grade va fi greu abordat de atleti :))