Pensionarii, copiii si persoanele cu dizabilitati ar putea primi mai multi bani de anul viitor. Cu cat creste punctul de pensie

Pensiile si alocatiile ar urma sa creasca de la inceputul anului viitor, daca doua ordonante semnate de ministrul Muncii vor fi fi aprobate.

CITESTE SI: Administratia Fritz da peste 30.000 de euro pe un studiu in baza caruia sa organizeze un concurs de solutii pentru reamenajari in Piata Victoriei din Timisoara 

Anuntul a fost facut chiar de Marius Budai.

Astfel, pensia minima se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie creste de la 1.442 la 1.586 de lei.

In ceea ce priveste alocatiile, ele ar urma sa creasca cu 20 la suta. Guvernul adoptase în iunie o Ordonanta de Urgenta care prevedea amanarea majorarii alocatiilor cu 20 la suta pana la 1 ianuarie 2022. Astfel, de la aceasta data, alocatiile urmau sa creasca la 243 de lei.

De asemenea, a mai anuntat Marius Budai, salariul minim pe economie va fi, de la 1 ianuarie, de 2.550 de lei, scrie digi24.ro.

Vreau sa va informez ca am semnat doua ordonanţe extrem de importante. Prima ordonanţa am semnat-o împreuna cu ministrul Gabriela Firea şi se refera la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, asa cum a fost prevazut si negociat in programul de guvernare. Ordonanta a plecat de la Ministerul Muncii catre ministerele avizatoare si atunci cand va primi avizul va fi promovata in sedinţa de Guvern. A doua ordonanta, extrem de importanta, se refera la majorarea pensiilor parintilor si bunicilor nostri, si anume pensia minima se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorata de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei”, a declarat Marius Budai.

Intrebat ce alte majorari vor fi de anul viitor, ministrul muncii a mentionat a 13-a indemnizatie pentru persoanele cu dizabilitati, care face parte din ordonanta de urgenta cu majorarea alocatiilor.

Impactul bugetar al majorarii pensiilor de la 1 ianuarie este de 11 miliarde suplimentar si 1,9 de miliarde suplimentar la alocatii, precum si de 225 de milioane suplimentar pentru a 13-a indemnizatie a persoanelor cu dizabilitati a mai spus ministrul Budai.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.