CCIA Timis pregateste ultima serie a cursurilor gratuite de profesionalizare a angajatilor: Contabil

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de lider al Proiectului “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI in Regiunea Vest”, anunta ca mai sunt locuri disponibile la ultima serie a cursului de CONTABIL (Cod C.O.R. 331302), care va incepe in cursul lunii octombrie 2021.

De ce sa participi la acest curs?
– Participarea este GRATUITA;
– Cursul de contabilitate primara cu utilizarea calculatorului trateaza prima etapa a demersului contabil, respectiv intocmirea corecta a documentelor contabile;
– Cursurile sunt autorizate de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale prin Comisia de Autorizare a furnizorilor de formare profesionala din Judetul Timis.

Cine poate participa?
La aceste cursuri se pot inscrie doar angajati cu contract individual de munca (norma intreaga sau timp partial) intr-un IMM din Regiunea Vest, nu au functie de conducere in cadrul companiei si au resedinta in unul din cele patru judete ale Regiunii Vest.
*Nu pot participa la cursuri persoanele care asigura managementul strategic al companiei, angajatii din departamentele de resurse umane si persoanele care isi gestioneaza propriile afaceri.

Unde se desfasoara?
Cursurile se desfasoara la sediile CCIAT din Timisoara, in sistem clasic, cu respectarea normelor impuse de restrictiile in vigoare.

Structura cursului:
– Notiuni introductive;
– Intocmirea, corectarea, arhivarea si reconstituirea documentelor primare;
– Inventarierea patrimoniului;
– Contul;
– Inregistrarea operatiunilor economico-financiare;
– Intocmirea balantei de verficare si a situatiilor financiare;
– Monografie contabila.

Partea practica care priveste intocmirea documentelor primare, inregistrarea in contabilitate a operatiunilor economico-financiare si obtinerea balantei de verficare se face utilizând aplicatiile informatice.

Reamintim ca proiectul este finantat prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 si are ca obiectiv facilitarea accesului angajatilor la programe de formare profesionala destinate imbunatatirii statutului profesional si conditiilor de la locul de munca, contribuind la cresterea productivitatii muncii.

Informatii si inscrieri:
Tel. 0722 361 663, e-mail: [email protected], Laura BARBU – consultant cameral.

Termen limita de inscriere: 30 septembrie 2021

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.