Scolile din Timisoara in care copiii vor face ore si dupa amiaza. Peste 100.000 de elevi inscrisi in acest an scolar, in intreg judetul  

TIMISOARA. Creste numarul de elevi de la un an la altul, insa in ciuda acestui fapt, la Timisoara nu au mai fost construite noi corpuri de cladiri pentru scoli, iar cele existente, de multe ori nu corespund nevoilor elevilor si rigorilor legii. Astfel, pentru ca, desi au fost cumparate inclusiv containere in care au fost amenajate sali de clasa, in continuare sunt elevi care vor trebui sa mearga la scoala dupa amiaza.

CITESTE: Consilierul Local Dan Diaconu: Administratia Fritz n-a facut nicio reparatie, nicio zugraveala, nimic in scolile din Timisoara. Viceprimarul Ruben Latcau: E o minciuna

Si anul acesta, in cele mai cautate scoli din oras se va invata in doua schimburi. Astfel, o parte din elevii de la Liceul Moisil si Scolile generale 19. 24, 27, 7, 30 vor face ore dupa amiaza.

Pe de alta parte, in judetul Timis sunt si elevi si prescolari care vor incepe anul in alte corpuri de cladire, pentru ca cele in care au studiat pana acum sunt in reabilitare. Este vorba despre Liceul Romulus Paraschivoiu din Lovrin, scoala din Fardea, cea din Satchinez si cea din Chisoda, dar si gradinitele din Dudestii Vechi si Sag.

CITESTE SI: Totul despre vaccinarea elevilor in scoli. Anuntul de ultima ora al lui Valeriu Gheorghita

Anul acesta, in judetul Timis sunt inscrisi pentru a incepe scoala 102.976 de elevi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Una din cauzele pentru care copiii merg dupa amiaza la scoala este impotenta autoritatilor de a stopa fenomenul inscrierilor pe baza de „flotant”. Este o mizerie de nedescris. Unele scoli sunt literalmente goale, pe cand la altele copiii (si parintii) trebuie sa se chinuie cu orarul de dupa amiaza.

  2. „Creste numarul de elevi de la un an la altul, insa in ciuda acestui fapt, la Timisoara nu au mai fost construite noi corpuri de cladiri pentru scoli, iar cele existente, de multe ori nu corespund nevoilor elevilor si rigorilor legii.” Nimic mai fals. Cauza principala este sfantul flotant. Care creeza presiune pe unele scoli. Adica, de ani de zile, pe aceleasi scoli….

  3. Creste numarul de copii?? Vise placute. Noi suntem in declin demografic. Problema aglomerarii o reprezinta vizele de flotant aici, sau mai bine zis lipsa construirii de noi unitati scolare. Pana la urma, flotantul e legal si e dreptul fiecaruia la a face scoala. Autoritatile trebuie sa puna la dispozitie unitati scolare si clase suficiente pentru toti.

    • Flotantul este legal, asa e. Insa abuzul de flotant ma indoiesc ca este. Stim cu totii ca exista o adevarata industrie a flotantului (caci in multe situatii se dau bani pentru flotant), pe linga cateva scoli din oras, unde la aceeasi adresa ar locui zeci de familii. Eu nu cred ca abuzul nu se poate opri. Numai ca nu se doreste. Se pare ca e mai comod sa trimiti unii copii sa faca scoala dupa masa, pentru face loc „flotantilor” ilegali, decat sa se ia masuri si sa se stopeze acest fenomen.

  4. de la Gen 19 sau Avram Iancu au plecat la pensie anu asta multi profesori buni deci nu va mai fi ce a fost
    la fel si pe la Moisil… nu stiu situatia la celelalte scoli dar imi imaginez ca pandemia covid ia facut pe mai multi profesori sa se gandeasca la pensie

    Ah, si daca ati stii dragi parinti ce profesori noi vin in loc multi v-ati ingrozi: unii ce nici nu au terminat corect scolile si ce nu au nimic in comun cu soala adica nic spirit didactic si nici cunostinte pe bune nu au… dar in Romania te poti angaja prin diferite metode..
    Mare pacat pt copii nostrii !1