18 ghisee check-in, porti automate de scanare documente, 7 lifturi de bagaje si un super sistem de securitate. Noul Terminal de Plecari Externe de la Aeroportul Timisoara isi cauta constructor pentru 21 de milioane de euro

TIMISOARA. Dupa ce la inceputul lunii august a fost aprobata finantarea, acum a fost lansata si licitatia pentru gasirea unei firme care sa realizeze documentatia si sa si ridice constructia pentru viitorul Terminal de Plecari Externe de la Aeroportul Timisoara.

CITESTE SI: S-a dat in folosinta noul Terminal de Sosiri Curse Externe la Aeroportul Timisoara. Primii pasageri au venit de la Munchen

Valoarea estimata a proiectului se ridica la 88.997.187 lei fara TVA Din aceasta suma, 93.600.000 de lei sunt bani europeni prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 (POIM), Axa Prioritara 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, iar restul fonduri proprii ale aeroportului si de la bugetul de stat. In total, constructia Terminalului de Plecari Externe de la Timisoara va costa aproape 21.500.000 de euro, cu TVA, suma la care se vor adauga dotarile.

Potrivit anuntului postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, firma care va castiga contractul va trebui indeplineasca o serie intreaga de conditii si sa asigure „servicii de elaborare a documentatiei tehnico-economice (fazele D.T.A.C, P.T, D.E.) si realizarea pe baza acesteia a lucrarilor de executie pentru edificarea unei constructii cu destinatia <Terminal plecari curse externe>, cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistenta tehnica din partea proiectantului„.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 11 octombrie.

Conform proiectului, Terminalul va avea o suprafata desfasurata de 12.000 mp, un sistem complet de control de securitate pentru pasageri si bagaje, 7 lifturi de persoane si bagaje, 18 ghisee check-in, 6 posturi pentru politia de frontiera, 6 porti automate de scanare documente.

Lucrarile de construire ar trebui sa demareze la inceputul anului viitor.

Cumpararea dotarilor si a altor elemente destinate bunei functionari a terminalului se vor realiza prin achizitii independente.

Incheierea proiectului de investitii este estimata la 31 decembrie 2023.

Odata cu finalizarea acestui terminal se estimeaza o crestere a numarului de pasageri de pana la 3 milioane pe an.

Treminalul de Plecari Curse Externe va fi construit langa Terminalul de Sosiri Curse Externe, care a fost dat in folosinta recent.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Am trecut azi pe acolo. E o mare glumă ieftină. Ai impresia că ești la aerodromul utilitar

    • calitate jalnica…
      dalele/gresia din exterior parca este pusa de un salahor
      balustradele deja au ruginit
      cine a facut receptia este vai s’amar

  2. Gargara ieftina!Cotet in toata regula.

  3. PFIIII….Frankfurt cacat