Vom avea un brau de piatra naturala cu pavaj de doua dimensiuni. Cum vor arata, pana la urma, trotuarele neterminate de langa Catedrala Mitropolitana din Timisoara

TIMISOARA. Dupa mai bine de un an de cand intreaga zona centrala a intrat in santier, iar, rand pe rand, parte din trotuare au fost pavate ori asfaltate, a venit, in sfarsit, timpul ca si zona din jurul Catedralei sa capete un aspect civilizat.

CITESTE SI: Trotuarele din centru pe care s-a turnat asfalt la Timisoara trebuie refacute. Directia de Cultura si Patrimoniu cere modificarea lor

Deocamdata, de jur imprejurul lacasului de cult este doar turnat beton, iar peste gurile de canal sunt asezate cateva scanduri. Toate acestea ar urma sa fie acoperite cu piatra naturala, in culori neutre.

„Va fi pavaj din piatra naturala, care merge cu zona Centrului Vechi, pe care deja l-am facut. E un brau de piatra care va ocoli trotuarul si Catedrala, de 5 cm pe 5 cm, apoi va fi un tip de pavaj mai mare.

Zona din imediata vecinatate a Catedralei va fi facuta de catre Mitropolie, iar trotuarele adiacente le vom face noi, Primaria. Lucrarile vor fi facute de catre SDM, oamenii nu vor vedea ca se lucreaza pe doua zone diferite„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau, viceprimarul Timisoarei.

Pana la reabilitarea completa a trotuarului din fata Catedralei si, partial, pe cele doua zone laterale, ramanem cu modelul de trotuar sotron deja facut catre podurile care duc spre zonele Maria, respectiv Mihai Viteazul. Acestora parea sa le fi pus gand rau noul arhitect sef al orasului, Gabriel Almajan. In prima sa aparitie publica (si singura) de la „castigarea concursului” pentru functie a afirmat ca „trotuarele creeaza un deranj optic major” si a precizat ca, atunci cand vor fi bani, ele ar putea fi inlocuite.

Deocamdata nu se stie exact cand ar putea sa fie finalizata lucrarea de la trotuarele din zona Catedralei, inceputa in urma cu mai bine de un an, iar asta pentru ca inca se asteapta piatra necesara pentru pavare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Atata faceti pe voi pentru niste trotuare , altii se lupta cum s afac pasaje pe sub mare si metrou prin oras si vad ca la noi sunt atat de destepti ca nu sunt in stare sa schimbe odata fata cetrului Timisoarei . Ei se lupta cu ce pavaje sa puna pe niste amarate de trotuare. Jalnic toti care au condus acest oras Chiuhandru- Robu-Fritz , niste hoti si mincinosi , bine cel din mijloc si cu interlopi 🙁

  2. USR, Fritz si Latcau sunt niste anomalii ale istoriei locale. Latcau si Fritz sunt cei mai mari incompetenti care au acces vreodata pe aceste functii. Unul are deja antecedente penale celalalt urmeaza foarte curand pentru diverse infractiuni ca si fals, uz de fals, fals in declaratii si coruptie. Asteptam justitia aia libera si independenta sa isi faca treaba…

  3. Unde esti Ana sa te pui in scaun cu rotile sa te dai din nou pe trotuarele Catedralei acum ? Ah.. acum cand sunteti voi la butone este ok mizeria ? Ipocritiilor!

  4. La mine pe strada trotuarul vechi de 30+ ani e distrus complet. Inainte sa inlocuiasca pavajul sotron care ii deranjaza optic pe sensibili, sa repare trotuarele degradata!!! Nu cred ca suntem chiar asa bogati ca oras si ca nu mai avem nimic altceva de facut/reparat cu banii in afara de a inlocui pavajul pus de 1-2 ani.

    PS: acelasi model sotron am vazut in Viena, Bucuresti si Craiova … pe acolo oamenii poate nu sunt asa sensibili.

  5. Mure USR

  6. Si ,la cat timp după…finalizare se vor înlocui că nu le plac lui X,Y sau Z???

  7. Astia dupa un an de zile de la alegerile locale tot schite si planuri ne arata. Nu reusesc sa faca nimic.Dar nimic

  8. Am votat fritz si mare bolovan am fost….:))))

  9. Un trotuar, un wc nu am vazut facut de astia intr-un an de zile. NIMIC