Director de scoala din Timisoara, dat afara dupa ce si-a injurat sotia si copiii. A mai fost sanctionat si in trecut pentru comportament

TIMISOARA. Directorul Scolii Generale nr. 18 din Timisoara, Lucian Fota, a fost dat afara, dupa ce in spatiul public au aparut mai multe inregistrari cu vocea sa, in care se aude cum isi injura si jigneste sotia si urla la copii.

Imediat ce au ascultat inregistrarile, reprezentantii Inspectoratului Scolar au decis sa il demita, iar in locul lui urmeaza sa fie numit un alt director.

Am aflat despre conduita si limbajul domnului director, care nu sunt potrivite pentru un director de scoala, chiar daca au avut loc in context privat. Astfel de derapaje, pe care un director nu ar trebui sa le aiba, trebuie taxate. Ca atare, desi nu avem cum, institutional si profesional, si nu e dreptul nostru de a stii ceva despre viata privata a angajatilor din scoli sau inspectorat, în momentul în care ajung în spatiul public, cand e vorba de imaginea scolii, trebuie ca reactia noastra sa fie una rapida si sa ne-o asumam. Am avut o discutie cu directorul unitatii de învatamant, am decis azi în Consliul de Administratie, dupa ce am analizat situatia ca, începand cu luni, pentru acest an scolar, sa il eliberam din functie, dupa ce domnul director a fost numit cu delegatie la scoala Generala 18, urmand ca saptamana viitoare sa nomimnalizam o persoana pentru a prelua functia de director la aceasta scoala”, a declarat Marin Popescu, inspector general al ISJ Timis.

Barbatul nu este la prima santiune. In trecut, acesta a fost director al Scolii Gimnaziale Sacalaz, iar in urma mai multor plangeri la adresa sa din partea colegilor, in luna octombrie 2019 a fost schimbat din functie de inspectorul general de atunci, Aura Danielescu.

Lucian Fota este profesor de sport, iar din luna ianuarie 2021 era directorul Scolii Generale nr. 18 din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.