A trecut si vara, iar trotuarele din jurul Catedralei tot neterminate. Viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau: Acum alegem modelul de pavaj din piatra

TIMISOARA. S-a inceput cu mai bine de un an in urma refacerea lor, insa lucrarile au ramas la nivel de beton turnat. Trotuarele din fata Catedralei Mitropolitane stau la acest nivel de aproape un an.

CITESTE SI:  Dominic Fritz in campanie electorala vs Dominic Fritz primar. Inainte, impozitele erau marite din incompetenta si disperare, acum e pentru binele timisorenilor

In primavara, primarul Dominic Fritz vorbea despre trotuarele din jurul Catedralei la INTERVIURILE TIMISOAREI cand anunta ca in scurt timp se vor finaliza , din moment ce solutia pentru terminarea lucrarilor in aceasta zona fusese deja gasita si acceptata atat de Primarie, cat si de Mitropolie si de Directia de Cultura.

A fost inceput un proiect care, de fapt, este ilegal. O buna parte de acolo nici nu este proprietatea primariei si nici nu poate sa investeasca pe acest teren, pentru ca este terenul Mitropoliei. Am purtat discutii cu Mitropolia si am gasit o solutie sa finalizam aceste lucrari si legal, si comun, si cu o solutie care este agreata si de Directia de Cultura, care trebuie sa dea avizul, pentru ca este in zona de monumente. In urmatoarele luni trebuie sa finalizam”, spunea in luna mai Dominic Fritz in emisiunea INTERVIURILE TIMISOAREI.

Si a trecut si vara… Betonul este la locul lui, pe unde a fost turnat, cabluri inca mai ies pe ici pe colo din pamant pe marginea unor alei, iar peste o gura de canal au fost puse cateva scanduri care deja s-au rupt, iar daca nu esti atent risti sa te impiedici sau sa te infigi cu roata bicicletei in ea.

Viceprimarul Ruben Latcau vine sa lamureasca situatia. S-a ajuns la… alegerea modelului de pavaj ce va fi montat in vecinatatea catedralei Mitropolitane.

In momentul asta se alege modelul de piatra. In acest moment se alege modelul de piatra exact, se face comanda. Situatia este, practic, pe ultima suta de metri„, spune viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau.

Pana la reabilitarea completa a trotuarului din fata Catedralei si partial pe cele doua zone laterale, ramanem cu modelul de trotuar sotron amplasat catre podurile care duc spre zonele Maria, respectiv Mihai Viteazul. Acestora pare sa le fi pus gand rau noul arhitect sef al orasului, Gabriel Almajan. In prima sa aparitie publica de la „castigarea concursului” pentru functie a afirmat ca „trotuarele creeaza un deranj optic major” si a precizat ca, atunci cand vor fi bani, ele ar putea fi inlocuite.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa nu le alegeti in culorile curcubeului,blestematilor.

    • Ai fost si tu facut la betie ?

      • Dacă tot au făcut g*ozarii marș in kurul gol prin fața Catedralei ce ar fi atât de deplasat să facă un trotuar în culorile curcubeului ?!! Mai ales că astăzi la cultură este un gunoi care sub stricta lui supraveghere s-a distrus zidăria de la pasajul Bastion când a fost dată jos tencuiala !!

      • Ce ar fi utilizator de kkt ce esti sa iti stric ziua?făcânduti o vizită,,ca cam ce zici cacam și după păpăm..sarakia phulii ce esti

    • Asa a vrut Robu vedem acum ce aleg ceilalti…

  2. Piticii-de-gradina-la-fund-cu-vaselina, in frunte cu al lor DoNimic, nu sunt in stare de nimic. Sunt de 9 luni la putere si nici 1000 m2 de trotuare (mai mult nu e la catedrala) nu au fost in stare sa faca.

  3. Tot mai părtinitoare articolele OT…pe vremea lui Robu totul era ok pe OT. Integritate 0. Nu va suparati pe mine, dar eu sunt postac, din asta imi castig painea si trebuie sa scriu mizerii. Asa imi cer sefii de la usr. Nici mie nu mi-a placut scoala, asa ca sefilor mei, asa ca bag la greu postari impotriva voastra si a oricaror altora care scriu ceva adevarat despre incompetenta lor. Va salut cu drag, nu va suparati

  4. Remarc faptul ca actuala administratie se distinge prin simplul fapt ca nu e in stare sa faca absolut nimic. Felicitari votantilor USR! Dupa parerea mea cine inca mai simpatizeaza acest partid nu poate fi decat un extremist cu un iq scazut.

  5. De parcă asta âi interesa pe pietonii ce se împiedică zi de zi pe trotuarul Catedralei… MODELUL pavajului🙈😂 cit de prost sa fii tu edil și arhitect șef sa nu pricepi că e INADMISIBIL sa chinui zilnic cu lucrarea neterminata și borduri inalte sute de virstnici +mame cu cărucior ce veneau la Catedrală + bicicliști aflați în trecere…?! Sa nu-ți pese timp de UN AN ÎNTREG?! DAR SA CLAMEZI GRIJA TA FAȚĂ DE CETĂȚENI…
    Dacă la o astfel de problemă ABSOLUT MINORĂ, nu ești capabil de o rezolvare rapidă (în max. 30zile), pai ce așteptări mai poți avea de la edilii PMT? NOTA 4! CORIGENȚA la cei 3 edili!!

  6. Nu mai luați bani pt voi și firmele voastre de la PNL , am auzit că o să vă verifice și terenurile primite gratuit pt că cică sunteți revoluționari și locuințele ANL unde v-ați băgat toate neamurile. PNL =PSD

    • Marș dreq de sugaci !!

      • Ce tare esti in gură te simți în siguranță în spatele unei tastaturi?E afla ca nu esti asa ca grija la exprimare gunoiule

        • Cui te adresezi maimuță urlătoare ?!🤣

  7. Vrem colori curcubeu, se poate?! USRistii folosesc un simbol dumnezeiesc.

  8. Țigănișoara se dezvoltă în forță bravo tuturor edililor plini de răspundere și în control zilnic pe biciclete în orașul virtual și transparent.

  9. Nu „trotuarele creeaza un deranj optic major” pentru cetatenii Timisorii, ci gasca de „cibezeri” Fritz, Latcau, Amajan fara scoala si inspiratie.
    Almajan nu stie arhitectura si nici nu este prea umblat prin lume. Dute la Nisa si vezi in centru pavaje sotron. Este cam retardat baiatule ca si cei care te-au pus. Place Massena https://en.wikipedia.org/wiki/File:Placemassena1.JPG- ziua
    https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Place_Massena_by_night.jpg – si noaptea.

  10. Ce spuneti daca iasa negru copilu’ lu Fritz? … Ca doar nu credeati ca Fritz joaca in echipa corecta… El joaca cu Ruben impreuna prin birourile din primarie, dupa-amiaza tarziu dupa ce pleaca functionarii primariei acasa.

    • Spui Fritz si scuipi!

      • Daca nu ai dinti in partea din fata, evident ca scuipi.

  11. Spui Latcheu, te stergi si tragi apa

  12. Si eu care credea ca p.m.t. stie sa faca trotuarul.
    Sper ca nu minunatul „arhitect sef” va decide! Nu de alt ceva dar peste 3 ani trotuarul va trebui refacut!

  13. Păi iaca asa se sifoneaza lovelele contribuabililor cu vrajeala de asta ieftină dar scumpă la buget…bata vă dumnezeu de gunoaie

  14. O sa mai treaca….veri si toamne,si pe fritzake lgbt-istul o sa-l doara la ,,curcubeu,,!!De ce platim taxe netrebnicilor astora??Nu e destul ca am GRESIT cind i-am votat???DOAMNE,ia-i de pe capul nostru si du-i in pustie!!Altfel,vom fi stersi de pe harta oraselor civilizate…..