Doza a treia de vaccin anti-COVID administrata din octombrie si in Romania. Cine va avea prioritate la imunizare si cine sunt cei care nu au nevoie de o noua inoculare

Vaccinarea cu cea de-a treia doza ar putea demara in tara noastra din luna octombrie.

CITESTE SI: Cel mai mare numar de noi cazuri de infectare cu COVID la Timisoara si in judet, in ultimele luni. Oameni confirmati cu coronavirus in 19 localitati din Timis 

O spune coordonatorul campaniei de vaccinare,Valeriu Gheorghita. Medicul militar transmite insa ca acest lucru nu se va intampla decat dupa ce o recomandare in acest sens va veni de la Agentia Europeana a Medicamentului.

Daca Agentia Europeana a Medicamentului face aceasta recomandare la inceput de septembrie, asa cum noi estimam, cel mai tarziu la inceputul lunii octombrie vom putea demara aceasta etapa de administrare a celei de-a treia doze”, a spus Valeriu Gheorghita pentru Digi 24.

Romanii se vor putea programa prin platforma de vaccinare, cum au facut la primele doze, sau vor putea merge direct la centrele de vaccinare. Conditia este sa fi trecut cel putin 6 luni de la a doua doza si sa nu fi trecut prin COVID, deoarece se considera ca anticorpii celor vaccinati si care au trecut prin boala le ofera o protectie imunitara suficienta.

Administrarea celei de-a treia doze va incepe cu personalul medical si persoanele din categorii vulnerabile. Apoi vor fi eligibili si cei din alte categorii, a precizat medicul.

Ne-am gandit sa trimitem SMS pentru a incerca sa ii aducem la vaccinare mai repede pe cei care sunt vulnerabili, cei care sunt in evidenta cu boli cronice. Vom discuta cu colegii de la STS, sunt date care in momentul acesta sunt in analiza… Insa nu vreau sa uitam faptul ca prioritatea ramane sa vaccinam cat mai multe persoane cu prima doza, cu prima schema. Cei care se vor prezenta la centrele de vaccinare si care nu au facut nicio doza vor avea prioritate”, a completat coordonatorul campaniei de vaccinare.

In cazul celor care au primit vaccinul AstraZeneca vor primi cel mai probabil o a treia doza de vaccin pe baza de ARN mesager.

Cea de-a treia doza va fi recomandata, nu va fi obligatorie”, a spus Valeriu Gheorghita.

El a adaugat ca romanii vaccinati care au trecut si prin boala nu mai au indicatie de a primi o a treia doza de vaccin.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. deci sts stie cine e vulnerabil. gura pacatosului adevar graieste…